Pakisztán kilőtt két indiai vadászgépet Kasmír fölött

Az indiai légierő két gépét lőtték ki Kasmír fölött, állítja Pakisztán, a hivatalos közlés szerint egy indiai pilótát foglyul ejtettek, írja a BBC.

A két gép közül az egyik a tartomány pakisztáni, a másik az indiai fennhatóságú részen zuhant le a pakisztáni katonai közlés szerint. Pakisztán szerint a gépek megsértették a pakisztáni légteret.

A YouTube-on látható is egy felvétel, amely a leírás szerint az egyik lelőtt Mig-21-es gépnél készült. A gép Budzsam körzetében zuhant le Kasmír középső részén:

A pakisztáni akció válasz volt a keddi indiai tüzérségi támadásokra, amely szintén válaszcsapás volt egy korábbi, indiai erők ellen indított pakisztáni paramilitáris akcióra. És a sor még sokáig folytatható, hiszen ez egy majd' ezeréves konfliktus a muszlim és hindu vallás törésvonalában elhelyezkedő tartományban. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.