Addig hümmögtek a hatóságok egy 11 évesen megerőszakolt gyerek terhességén, amíg császármetszést kellett végrehajtani

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rettenetes eset szomorítja el az argentin közvéleményt ezekben a napokban. Egy 11 éves kislányt megerőszakolt a nagyanyja 65 éves élettársa, és terhes lett. A hatóságok azonban nem engedték neki, hogy elvettesse a magzatot, és mire megjött az engedély, addigra már a terhesség 23. hetében járt, ezért csak császármetszéssel lehetett kiemelni belőle.

Argentínában általában tilos az abortusz, de nemi erőszak esetén engedélyezni szokták. Csakhogy itt a kislány nem nyilatkozhatott arról, hogy el akarja vetetni a pedofil erőszakkor fogant magzatát, mert még kiskorú. Az édesanyja ugyan kérte az abortuszt, de hivatalosan nem ő volt a kislány gondviselője, hanem a nagymama. Csakhogy a nagymama gondviselői jogát felfüggesztették, mert azzal gyanúsítják, hogy bűnsegédje volt az erőszakolónak.

A kislány végig abortuszt akart, "vegyék ki, amit az öregember odatett" - fogalmazott.

Ez a jogi patthelyzet vezetett ahhoz, hogy már előrehaladott volt a kislány terhessége, mire egy családjogban illetékes bíróság kiadta az engedélyt az abortuszra, arra hivatkozva, hogy "így lehet mindkét életet megmenteni". Ami egyébként hamis érvelés, hiszen a magzat még csak 23 hetes volt a beavatkozás elrendelésekor. 

A műtét így is csúszott, mert első körben több orvos is visszautasította az elvégzését, lelkiismereti okokra hivatkozva.

Az esetből komoly botrány lett, jogvédő szervezetek szerint a hatóságok késlekedése miatt a kislány kínzás áldozata lett. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.