Egy részeg orosz kapitány nekihajtott egy hídnak Dél-Koreában

Több 444 videó?
Szeretném

Egy orosz teherhajó nekihajtott a dél-koreai Puszan kikötőjén átívelő Gvangan-hídnak csütörtökön – írta meg a Yonhap dél-koreai hírügynökség, és közzétett egy videofelvételt is a történtekről.

A felvételen látható, ahogy a hajó elülső felépítménye a hídnak csapódik, majd eldől, miközben az autósok pánikszerűen lefékeznek. A videón látszik, hogy a híd egyes elemei is a hajóra zuhannak, ami hátramenetbe kapcsolva próbált elhajózni.

A Yonhap beszámolója szerint az incidensnek nem voltak sérültjei.

A kétszintes híd alsó része megrongálódott, ezért elővigyázatosságból azt lezárták.

A dél-koreai parti őrség szerint a kb. 6000 tonnás Seagrand nevű hajó kapitánya erősen ittas állapotban volt. A hatóság 0,86 ezrelékes véralkoholszintet állapított meg nála, és a dél-koreai jog szerint a 0,3 ezrelékes szint felett már ittas vezetésnek számít a hajóvezetés. Azt még nem tudni, hogy a baleset idején a kapitány a kormányrúdnál állt-e, és az sem világos, a hajó miért tartott a híd felé, mivel az ellenkező irányba kellett volna haladnia.

A hatóságok szerint a teherhajó 40 perccel azelőtt, hogy a hídnak hajtott volna, egy lehorgonyzott kirándulóhajónak is nekiütközött a kikötőben.

A Seagrand szerdán érkezett Puszanba, a világ 5. legforgalmasabb árukikötőjébe, ahol 1495 tonna vascsövet rakodott ki. A hajó 1415 tonna acéltekerccsel indult volna tovább Vlagyivosztokba.

A 7,4 kilométer hosszú Gvangan-híd Dél-Korea második legnagyobb városának egyik látványossága, az éjszakai kivilágítása miatt a turisták körében is népszerű. (MTI)