Megtámadtak és felgyújtottak egy ebola-kórházat, négy fertőzött elmenekült

Egy fegyveres csoport lőfegyverekkel megtámadott és felgyújtott egy ebola-kórházat a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén. Ebben a régióban, ami az ugandai és ruandai határ közelében található, tucatnyi milícia tevékenykedik. A kórházban 38 gyanús esetet és 12 bizonyított ebolást kezeltek - közlte az egészségügyi minisztérium. A támadás közben 4 ebolás elmenekült, őket még keresik a hatóságok. 

A környéken nem ez az első ilyen abszurd támadás, vasárnap egy közeli városban gyújtottak fel egy másik ebola-központot. Ott meghalt egy nővér, itt nem sérült meg egy beteg vagy orvos sem, részben annak köszönhetően, hogy a kórházat erős fegyveres őrség védte, akik viszonozták a tüzet.

(via Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.