Megtámadtak és felgyújtottak egy ebola-kórházat, négy fertőzött elmenekült

külföld
2019 február 28., 07:12
comments 62

Egy fegyveres csoport lőfegyverekkel megtámadott és felgyújtott egy ebola-kórházat a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén. Ebben a régióban, ami az ugandai és ruandai határ közelében található, tucatnyi milícia tevékenykedik. A kórházban 38 gyanús esetet és 12 bizonyított ebolást kezeltek - közlte az egészségügyi minisztérium. A támadás közben 4 ebolás elmenekült, őket még keresik a hatóságok.

A környéken nem ez az első ilyen abszurd támadás, vasárnap egy közeli városban gyújtottak fel egy másik ebola-központot. Ott meghalt egy nővér, itt nem sérült meg egy beteg vagy orvos sem, részben annak köszönhetően, hogy a kórházat erős fegyveres őrség védte, akik viszonozták a tüzet.

(via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.