Tujával torlaszolták el a szombathelyi közgyűlés üléstermét a fideszesek, amikor rájöttek, hogy kisebbségbe kerültek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Drámai órákat él át Szombathely. A nyugat.hu folyamatosan közvetíti az eseményeket, amelyek főszereplője egy tuja és egy szék lett, amit a város közgyűlésének tanácsterme elé toltak.

A városban az összes ellenzéki párt összefogott, és Éljen Szombathely! néven alakítottak csoportot, közösen készülve az önkormányzati választásra. Mivel sikerült mostanra magukhoz csábítaniuk Molnár Miklós alpolgármestert, az ellenzékiek többségbe kerültek a közgyűlésben. (Molnár a Fidesz támogatásával egy civil szervezet jelöltjeként lett képviselő, de mostanra szakított a kormánypárttal.) 

Először fordult elő ezen a csütörtökön, hogy a Fidesz nem tudta érvényesíteni az akaratát a közgyűlési szavazásokkor. 

Az új helyzetben Puskás Tivadar polgármester szünetet rendelt el, és a nyomaték kedvéért lezárták az üléstermet is. 

Tuja az ajtó előttFotó: Pais-H. Szilvia / nyugat.hu

Állítólag Hende Csabát, a város fideszes országgyűlési képviselőjét várják a fideszesek. A termet délután egykor kinyitották, és a fideszesek árulózni kezdték Molnár alpolgármestert.(nyugat.hu, index.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.