Tujával torlaszolták el a szombathelyi közgyűlés üléstermét a fideszesek, amikor rájöttek, hogy kisebbségbe kerültek

Drámai órákat él át Szombathely. A nyugat.hu folyamatosan közvetíti az eseményeket, amelyek főszereplője egy tuja és egy szék lett, amit a város közgyűlésének tanácsterme elé toltak.

A városban az összes ellenzéki párt összefogott, és Éljen Szombathely! néven alakítottak csoportot, közösen készülve az önkormányzati választásra. Mivel sikerült mostanra magukhoz csábítaniuk Molnár Miklós alpolgármestert, az ellenzékiek többségbe kerültek a közgyűlésben. (Molnár a Fidesz támogatásával egy civil szervezet jelöltjeként lett képviselő, de mostanra szakított a kormánypárttal.) 

Először fordult elő ezen a csütörtökön, hogy a Fidesz nem tudta érvényesíteni az akaratát a közgyűlési szavazásokkor. 

Az új helyzetben Puskás Tivadar polgármester szünetet rendelt el, és a nyomaték kedvéért lezárták az üléstermet is. 

Tuja az ajtó előttFotó: Pais-H. Szilvia / nyugat.hu

Állítólag Hende Csabát, a város fideszes országgyűlési képviselőjét várják a fideszesek. A termet délután egykor kinyitották, és a fideszesek árulózni kezdték Molnár alpolgármestert.(nyugat.hu, index.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.