Kiss Tibor: „Be kellene dobni az országot egy mosógépbe”

ZENE
2019 március 01., 17:59
comments 488

Kiss Tibor a Magyar Hangnak adott interjút a világ állásáról folyamatban lévő turnéjuk alkalmából. A Quimby énekese kifejtette nem nagyon meglepő véleményét, miszerint a fiataloknál „van a jövő kulcsa. Ők döntik el, megpróbálják-e ezt az országot meggyógyítani, vagy inkább elmennek.”

Hogy mi a teendő?

„Be kellene dobni az országot egy mosógépbe. Totál agyrém, ami itt van: az egyik azt mondja, kék, erre a másik, hogy zöld. Morálisan is elég rosszul állunk, és alapvetően jók vagyunk önpusztításban.”

És hogy mivel lehetne segíteni az ország bajain?

„A remény visszaadásával. Ha az ország világszinten toplistás alkoholizmusban és depresszióban, az egy tünet. Összességében véve nem boldog társadalom a magyar, és ezen mindig van gyógyítani való.”

A Magyar Hang ajánlója szerint bár három éve sokat támadták a zenekart, mert felléptek Tusványoson, de Kiss Tibor azt mondja, hogy ha hívják őket, újra mennek. Hogy miért, az viszont már csak a hetilapban olvasható teljes interjúból derül ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.