Már Navracsics Tibor fejében is megfordult, hogy talán büntetésből küldte ki a kormány Brüsszelbe

Péntek reggel Navracsics Tibor a a Civil Rádión beszélt a kormány legújabb plakátkampányáról, amin a volt fideszes politikus mostani főnöke, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és Soros György mosolyog fenyegetően a magyar emberekre.  Bár Navracsics nem biztos benne, hogy Magyarországon a népesség többsége tudja, ki az a Juncker, de szerinte az informált választók az Európai Bizottsággal fogják azonosítani a plakátokon felsorolt fenyegetéseket, nem pedig az Európai Parlamenttel, ahol ott ülnek a magyar képviselők. 

A saját szerepéről az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti konfliktusban úgy értékelte: „Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött, és azóta kint is bent is, igen.

Amikor a műsorvezető viccelődve felveti, hogy talán büntetésből küldték ki, Navracsics elmondta, hogy ezt sokan mondták már neki, amire eleinte még azt mondta, nem hiszi, de most már nem annyira biztos abban, hogy nem. Úgy értékeli, hogy az Európai Bizottságban eltöltött 4,5 éve arról szólt, hogy ezt a konfliktust nem lehet békésen kezelni. 

Navracsics Tibor mielőtt 2014-ben az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa lett volna, 2010 és 2014 között miniszterelnök-helyettes, valamint közigazgatási és igazságügyi miniszter volt, majd a biztosi kinevezéséig külügyminiszter. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.