Már Navracsics Tibor fejében is megfordult, hogy talán büntetésből küldte ki a kormány Brüsszelbe

Péntek reggel Navracsics Tibor a a Civil Rádión beszélt a kormány legújabb plakátkampányáról, amin a volt fideszes politikus mostani főnöke, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és Soros György mosolyog fenyegetően a magyar emberekre.  Bár Navracsics nem biztos benne, hogy Magyarországon a népesség többsége tudja, ki az a Juncker, de szerinte az informált választók az Európai Bizottsággal fogják azonosítani a plakátokon felsorolt fenyegetéseket, nem pedig az Európai Parlamenttel, ahol ott ülnek a magyar képviselők. 

A saját szerepéről az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti konfliktusban úgy értékelte: „Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött, és azóta kint is bent is, igen.

Amikor a műsorvezető viccelődve felveti, hogy talán büntetésből küldték ki, Navracsics elmondta, hogy ezt sokan mondták már neki, amire eleinte még azt mondta, nem hiszi, de most már nem annyira biztos abban, hogy nem. Úgy értékeli, hogy az Európai Bizottságban eltöltött 4,5 éve arról szólt, hogy ezt a konfliktust nem lehet békésen kezelni. 

Navracsics Tibor mielőtt 2014-ben az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa lett volna, 2010 és 2014 között miniszterelnök-helyettes, valamint közigazgatási és igazságügyi miniszter volt, majd a biztosi kinevezéséig külügyminiszter. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.