Már Navracsics Tibor fejében is megfordult, hogy talán büntetésből küldte ki a kormány Brüsszelbe

2019 március 1., péntek 10:57
144

Péntek reggel Navracsics Tibor a a Civil Rádión beszélt a kormány legújabb plakátkampányáról, amin a volt fideszes politikus mostani főnöke, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és Soros György mosolyog fenyegetően a magyar emberekre.  Bár Navracsics nem biztos benne, hogy Magyarországon a népesség többsége tudja, ki az a Juncker, de szerinte az informált választók az Európai Bizottsággal fogják azonosítani a plakátokon felsorolt fenyegetéseket, nem pedig az Európai Parlamenttel, ahol ott ülnek a magyar képviselők. 

A saját szerepéről az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti konfliktusban úgy értékelte: „Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött, és azóta kint is bent is, igen.

Amikor a műsorvezető viccelődve felveti, hogy talán büntetésből küldték ki, Navracsics elmondta, hogy ezt sokan mondták már neki, amire eleinte még azt mondta, nem hiszi, de most már nem annyira biztos abban, hogy nem. Úgy értékeli, hogy az Európai Bizottságban eltöltött 4,5 éve arról szólt, hogy ezt a konfliktust nem lehet békésen kezelni. 

Navracsics Tibor mielőtt 2014-ben az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa lett volna, 2010 és 2014 között miniszterelnök-helyettes, valamint közigazgatási és igazságügyi miniszter volt, majd a biztosi kinevezéséig külügyminiszter. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt