Már Navracsics Tibor fejében is megfordult, hogy talán büntetésből küldte ki a kormány Brüsszelbe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Péntek reggel Navracsics Tibor a a Civil Rádión beszélt a kormány legújabb plakátkampányáról, amin a volt fideszes politikus mostani főnöke, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és Soros György mosolyog fenyegetően a magyar emberekre.  Bár Navracsics nem biztos benne, hogy Magyarországon a népesség többsége tudja, ki az a Juncker, de szerinte az informált választók az Európai Bizottsággal fogják azonosítani a plakátokon felsorolt fenyegetéseket, nem pedig az Európai Parlamenttel, ahol ott ülnek a magyar képviselők. 

A saját szerepéről az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti konfliktusban úgy értékelte: „Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött, és azóta kint is bent is, igen.

Amikor a műsorvezető viccelődve felveti, hogy talán büntetésből küldték ki, Navracsics elmondta, hogy ezt sokan mondták már neki, amire eleinte még azt mondta, nem hiszi, de most már nem annyira biztos abban, hogy nem. Úgy értékeli, hogy az Európai Bizottságban eltöltött 4,5 éve arról szólt, hogy ezt a konfliktust nem lehet békésen kezelni. 

Navracsics Tibor mielőtt 2014-ben az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa lett volna, 2010 és 2014 között miniszterelnök-helyettes, valamint közigazgatási és igazságügyi miniszter volt, majd a biztosi kinevezéséig külügyminiszter. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.