Már Navracsics Tibor fejében is megfordult, hogy talán büntetésből küldte ki a kormány Brüsszelbe

jobbkézszabály
2019 március 01., 10:57
comments 140

Péntek reggel Navracsics Tibor a a Civil Rádión beszélt a kormány legújabb plakátkampányáról, amin a volt fideszes politikus mostani főnöke, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és Soros György mosolyog fenyegetően a magyar emberekre.  Bár Navracsics nem biztos benne, hogy Magyarországon a népesség többsége tudja, ki az a Juncker, de szerinte az informált választók az Európai Bizottsággal fogják azonosítani a plakátokon felsorolt fenyegetéseket, nem pedig az Európai Parlamenttel, ahol ott ülnek a magyar képviselők. 

A saját szerepéről az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti konfliktusban úgy értékelte: „Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött, és azóta kint is bent is, igen.

Amikor a műsorvezető viccelődve felveti, hogy talán büntetésből küldték ki, Navracsics elmondta, hogy ezt sokan mondták már neki, amire eleinte még azt mondta, nem hiszi, de most már nem annyira biztos abban, hogy nem. Úgy értékeli, hogy az Európai Bizottságban eltöltött 4,5 éve arról szólt, hogy ezt a konfliktust nem lehet békésen kezelni. 

Navracsics Tibor mielőtt 2014-ben az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa lett volna, 2010 és 2014 között miniszterelnök-helyettes, valamint közigazgatási és igazságügyi miniszter volt, majd a biztosi kinevezéséig külügyminiszter. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.