Magát buktatta le a szegedi egyházmegye: 12,7 milliárdból építenek stadiont, miközben a hittanórák helyszínei sincsenek biztosítva

2019 március 2., szombat 21:12
294

A hónap elején derült ki, hogy csúszik és jelentősen drágul a Szeged-Csanádi Egyházmegye 8000 férőhelyes stadionjának kivitelezése. A kormánytól 

kapott létesítmény ára már 12,7 milliárd forintnál jár.

Kiss-Rigó László püspök korábban sem tudta észérvékkel alátámasztani, hogy miért erre költik az ajándékpénzt, mostanra kiderült: ilyen érvek nincsenek is. A Délmagyar.hu szombaton közölt cikket a Magyar Falu program Csongrád megyei fogadtatásáról. Gyopáros Alpár kormánybiztos a héten jelentette be, hogy a hétmilliárd forintos keretösszeggel, a közösségi terek hasznosítására meghirdetett pályázatnak két része van: egy érinti a településeket és egy az egyházi közösségeket.

"Az egyházzal közösen pályázunk a kis kápolna felújítására," 

mondta Szabó István, Derekegyház polgármestere a Délmagyarnak. A településvezető szeretné, ha lenne egy olyan tere a közösségnek, amiben "akár hittanórákat vagy kisebb kulturális programokat lehet tartani. A lapnak a Szeged–Csanádi Egyházmegye vezető pályázati referense elárulta: 

a pályázat megjelenése óta folyamatosan érkeznek a telefonok a megyei polgármesterektől, akik mind különböző fejlesztéseket terveznek.

Sztrémi Zsuzsanna hozzátette: "ha igény merül fel erre a helyi közösség részéről, mi nyitottak vagyunk: minden elhanyagolt épület megérdemli, hogy megújuljon és megteljen élettel. Ezekben vallási, közösségi programokat valósíthatnak meg, hittanórák helyszíne is lehet, ám van olyan település, amelyik múzeumi anyagot is elhelyezne itt."

Tehát az egyházmegye stadiont épít, miközben maga is elismeri, hogy a hozzájuk tartozó közösségeknél bőven lett volna igény épületfelújításokra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt