Csoda: 3 milliárddal drágult a szegedi püspökség focistadionja

2019 február 6., szerda 14:20
213

Csodálatos szaporításnak lehet tanúja Szeged: csúszik és jelentősen drágul a Szeged-Csanádi Egyházmegye 8000 férőhelyes stadionjának kivitelezése. Míg a Market Zrt.-vel kötött eredeti szerződés még nettó 9,3 milliárd forintról szólt, a létesítmény ára most már 12,7 milliárdnál jár.

A kormány pont kétszer annyit áldoz a szegedi focipályára, mint amennyit az elmúlt két évben az üldözött keresztények megsegítésére fordított.

A Szeged.hu szerint az áremelkedést hivatalosan azzal indokolták, hogy "az építési területen átvezető 300 milliméteres nyomóvezeték ismeretlen okból többször is eltört és emiatt alkalmatlan lett a építésiterület a munkavégzésre." Az átadási határidő így a június 16. helyett már augusztus 15. Az egyházmegye csapata, a SZEGED-GROSICS AKADÉMIA amúgy az NB III. Közép csoportjában játszik, a bajnokságban jelenleg a második helyen állnak Szentlőrinc együttese mögött. 

A stadion története eddig:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt