Manfred Weber kemény fellépést ígér a magyar kormány ellen

2019 március 2., szombat 14:34
136

"Bonyolult velük együttműködni, ha azt nézzük, hogyan viselkednek és hogy viselkedik a magyar kormány," válaszolta az Európai Néppár frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilapnak arra a kérdésre, hogy szerinte-e májusi EP-választások után is a frakció tagja marad-e a magyar kormánypárt. Manfred Weber leszögezte:

"Egy dolog azonban világos - megköveteljük az alapelvek betartását. Ezek a jogállamiság, a független média és bíróságok, a korrupció elleni harc és a tudományos kutatás szabadsága. Ezek az aspektusok nem csak kulcsfontosságúak, de ezeken alapszik az egész Európai Unió." 

Hozzátette: a jövőben akár új szankciók bevezetését is mérlegelni kell azokkal a tagállamokkal szemben, amik megsértik az EU alapelveit. Szerinte egyetlen tagállammal sem lehet kivételt tenni. Ha ő lesz az Európai Bizottság elnöke, kemény fellépést ígér. Kijelentette: 

"feladatunk, hogy fellépjünk az ellen az állam ellen, amely nem tartja be az alapelveket. Ebben, mint az Európai Bizottság elnöke, nem ismernék kompromisszumot.

(MTI)"

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt