Manfred Weber kemény fellépést ígér a magyar kormány ellen

"Bonyolult velük együttműködni, ha azt nézzük, hogyan viselkednek és hogy viselkedik a magyar kormány," válaszolta az Európai Néppár frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilapnak arra a kérdésre, hogy szerinte-e májusi EP-választások után is a frakció tagja marad-e a magyar kormánypárt. Manfred Weber leszögezte:

"Egy dolog azonban világos - megköveteljük az alapelvek betartását. Ezek a jogállamiság, a független média és bíróságok, a korrupció elleni harc és a tudományos kutatás szabadsága. Ezek az aspektusok nem csak kulcsfontosságúak, de ezeken alapszik az egész Európai Unió." 

Hozzátette: a jövőben akár új szankciók bevezetését is mérlegelni kell azokkal a tagállamokkal szemben, amik megsértik az EU alapelveit. Szerinte egyetlen tagállammal sem lehet kivételt tenni. Ha ő lesz az Európai Bizottság elnöke, kemény fellépést ígér. Kijelentette: 

"feladatunk, hogy fellépjünk az ellen az állam ellen, amely nem tartja be az alapelveket. Ebben, mint az Európai Bizottság elnöke, nem ismernék kompromisszumot.

(MTI)"

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.