Az EMMI helyettes államtitkára szerint a magyar nők már annyira egyenjogúak, amennyire annak kell lenniük

POLITIKA
2019 március 03., 18:07
comments 525

A magyar kormánynak kiemelt célkitűzése, hogy a nők foglalkoztatását, munkaerő-piaci elhelyezkedését a lehető legnagyobb mértékben elősegítse - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára vasárnap Herceghalmon.

Illés Boglárka a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első női közéleti vezetőképző című képzésének diplomaosztóján azt mondta: 2019-ben kijelenthető, tényleg mindenki talál magának munkát, aki valóban dolgozni akar.

Elmondta, manapság a felsőoktatási intézményekben a nők aránya már magasabb, mint a férfiak aránya. A 2017-es mikrocenzus alapján már a teljes társadalomban magasabb a felsőfokú végzettséggel rendelkező nők aránya, mint a férfiaké.

Értékelése szerint eljutottunk az egyenjogúság azon pontjára, ami a nőket megilleti. 

Ezzel együtt úgy vélte, a 21. században Magyarországon a nőknek nem az a legnagyobb kihívás, hogy munkát találjanak, vagy hivatásukban ki tudjanak teljesedni, ennél is fontosabb a munka és a magánélet összehangolása. Ezt kívánja elősegíteni a magyar kormány azáltal, hogy segíti a nőket abban, otthon maradhassanak gyermekükkel, vagy visszatérhessenek a munkaerőpiacra. Ennek érdekében 2022-ig 70 ezer bölcsőde nyitja meg kapuit - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Illés Boglárka az első női közéleti vezetőképzés diplomaosztóján azt mondta, bízik abban, hogy a képzés folytatódni fog. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.