Az orosz bíróság nem ismeri el veteránnak a szíriai háborúban szolgáló szakácsot

külföld
2019 március 03., 16:26
comments 108

Szergej Szotnyikov, az oroszországi orenburgi terület lakója 2015 és 2017 között négy alkalommal is járt Szíriában, ahol az orosz harcoló egységeket látta el szakácsként és raktárosként. A férfit azonban az orosz hatóságok nem ismerik el veteránként, így pedig nem jogosult a veteránoknak járó kedvezményekre sem, csupán azért, mert szíriai megbízatásai alatt nem a hadsereg, hanem egy orosz magáncég alkalmazta, ami szerződéses viszonyban állt az Orosz Föderáció Honvédelmi Minisztériumával.

Miután Putyin elnök is beszélt arról, hogy a magáncégek alkalmazásában külföldi szolgálatot teljesítő zsoldosoknek és a hadsereget kiszolgáló személyzetnek is kijár az elismerés, függetlenül attól, hogy hivatalosan tagjai-e az orosz fegyveres erőknek, Szotnyikov úgy döntött pert indít a veteránként történő elismerése érdekében.

Ezt a pert most másodfokon is elvesztette.

A bíróságon azt mondta, volt olyan kiküldetése, amit kizárólag annak érdekében vállalt, mert azt hitte, utána megkapja majd a veteránoknak járó kedvezményeket.

A másodfokon eljáró bíróság szerint azonban a Szotnyikov által beadott bizonyítékok csak a férfi szíriai tartózkodását igazolják, ezek azonban önmagukban nem elegendőek a veteránként elismeréshez. (Kommerszant)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.