Csúcstalálkozójuk teljes kudarca ellenére Trump kedvezményeket adott Kim Dzsongunnak

külföld
2019 március 03., 09:00
comments 153

Donald Trumpot a folyamatos kudarcok se tudják eltántorítani attól, hogy egyoldalú engedményeket tegyen Észak-Koreának. A BBC jelentése szerint az amerikai és a dél-koreai hadvezetés külön-külön is megerősítette, hogy többé nem tartják meg a két hadsereg rendszeres évi gyakorlatait, a Foal Eagle és Key Resolve hadgyakorlatokat, melyeken a Dél-Koreában állomásozó harmincezres amerikai hadsereg a dél-koreaival közösen tartotta fenn harckészültségét Észak-Koreával szemben, amivel hivatalosan csak tűzszünetet kötöttek 1953-ban.

A hadgyakorlatok leállítása Észak-Korea egyik legfőbb követelése volt. A másik, hogy az amerikai elnök személyesen találkozzon pártfőtitkárukkal, a harmadik pedig az országot sújtó amerikai szankciók teljes feloldása. Trump a háromból két kívánságukat már teljesítette, a harmadik teljesítését viszont végül a héten megtagadta: hanoi tárgyalásaikon végül faképnél hagyta Kim Dzsongunt, aki így se lehet elégedetlen, mert cserébe gyakorlatilag semmit sem adott eddig az amerikai engedményekért. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.