Idén már nem lesz Valyo Kikötő

„Mindent megtettünk, hogy folytathassuk idén is, viszont az elmúlt napokban végül döntés született: a Kikötő a hamarosan épülő Budapesti Atlétikai Aréna építési, felvonulási területe lesz, ezért nem tudják a továbbiakban bérbe adni” - írták a tavaly a Rákóczi-híd pesti hídfőjénél üzemelő Valyo Kikötő szórakozóhely üzemeltetői a Facebookon.

„A Valyo Kikötő egy ideiglenes helyszín volt, egy ideje parlagon heverő állami terület. A fejlesztésére több elképzelés született, a jelenlegi tervek szerint az olimpiai pályázat visszavonását követően a 2023-as Atlétikai Világbajnokság stadionját tervezi ide a kormányzat.”

 A Valyo Kikötő ezért 2019-ben egyetlen nyitóbulit tart, ami egyszerre lesz záróbuli is, március 15-én. Igaz, a szervezők azt ígérték, hogy ha még vasárnap összejön 1300 érdeklődő az esemény Facebook-oldalán, akkor kétnapos lesz a buli.

A Valyo, azaz a Város és Folyó Egyesület 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy a budapestieket közelebb hozza a Dunához, és bátorítsa őket a folyópart birtokbavételére, ezzel egy kicsit élhetőbbé téve a magyar fővárost. Az egyesület több programot szervezett a lezárt Szabadság-hídon is. (via Index)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.