Megduplázta népszerűségét a Fidesz az időközin Tolnán

POLITIKA
2019 március 03., 20:58
comments 241

A korábbi alpolgármester-egyéni képviselő, Pirgi József halála miatt írtak ki időközi választást vasárnapra Tolnán, ami - bár ez a nevéből is kikövetkeztethető - Tolna megyében van. A 11 ezer lakosú város 7. választókerületében tartották a szavazást, amit 176 szavazattal, azaz 81,11 százalékos többséggel nyert meg a Fidesz jelöltje, Berta Zoltán.

Az ellene induló független Keserü Gábor 41 szavazatot kapott, ami 18,89 százalékos szavazataránynak felel meg.

Az önkormányzati választókerület kis mérete, és az alacsony, 27 százalékos részvételi arány miatt messzemenő következtetéseket azért ebből a helyi választásból nem érdemes levonni, de az látszik, hogy Tolna 7. választókerületében a Fidesz arányaiban duplázta a támogatottságát 2014 óta. Az akkori eredmények ezek voltak:

  1. Pirgi József (Fidesz-KDNP): 141 szavazat (45,78 %)
  2. Berezi Sándor (TVE-MCE): 72 szavazat (23,38 %)
  3. Merkl Zoltán (független): 59 szavazat (19,16 %)
  4. Kiss Tibor (Jobbik): 36 szavazat (11,69 %)

2014-ben tehát több jelölt volt, és többen is szavaztak, a fideszes jelölt pedig csak 45 százalékkal nyert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.