Shamima Begum holland dzsihadista férje szerint Hollandiában kéne élniük

Yago Riedijk, a Londonból 15 éves korában Szíriába, az ISIS-hez szökött Shamima Begum férje szerint a párnak Hollandiában kéne letelepednie. Begumot szülőhazájában, Nagy-Britanniában megfosztották állampolgárságától.

Riedijk, aki a hollandiai Arnhemből csatlakozott az ISIS-hez, szülőhazájában hat év börtönbüntetésre számíthat, amiért egy terrorcsoporthoz csatlakozott.

Riedijk most 27 éves, a 15 éves Begumot 23 éves korában vette el. Azt mondja, ez rendben volt, mert a lány "akarta". "Őszintén, amikor egy barátom azzal jött, hogy van egy lány, akit érdekel a házasság, engem nem érdekelt a kora miatt. De aztán elfogadtam az ajánlatot" - mondta a BBC-nek. Pedig még azt is gondolta, hogy "nagyon fiatal volt, talán érdemes lett volna várnia egy kicsit".

Riedijk azt nem nagyon gondolta végig, hogy hogyan telepedhetnének le Hollandiában. Egyrészt már rég elszakadt Begumtól, aki egy ideig az al-Haúl menekülttáborban volt gyermekével, de a BBC szerint azt a tábort már elhagyta. Riedijk pedig az ISIS egykori harcosaként kurd fogságban van. Ott azt állította, hogy egy ideje már szembefordult az ISIS-szel, amely holland kémként fogságban is tartotta Rakkában. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.