Ismét rendez a zaklatással vádolt Kerényi Miklós Gábor

KULTÚRA
2019 március 04., 07:26
comments 122

Mióta kirúgták az Operettszínházból Magyarországon nem kapott munkát a zaklatással vádolt Kerényi Miklós Gábor rendező. Mostanáig. A Blikk értesüléseit megerősítette Pintér Tibor Tenya:

KERO-t felkérte A Szabadság vándorai musical rendezésére. 

"Mindig is szerettem volna vele újra dolgozni, így amikor három hónappal ezelőtt összefutottunk, és beszélgettünk a darabról, hamar megszületett a közös döntés," mondta a lapnak a lovas-színész. Szerinte Kerényi zsenialitását nem vitatja senki. 

"Számomra fontos a megbocsátás. Ez a jézusi tanítás az egyik legnemesebb, amelyet az életünkben alkalmazhatunk. Szeretnék Kerényi Miklós Gábornak valódi lehetőséget adni, hogy átadhassa a csodát, amelyre képes,"

mondta Pintér. A rendező a Blikknek elmondta, hogy már szeretné lezárni a zaklatásairól szóló történeteket. Kerényi kijelentette: 

"senki nem várhatja el, hogy egy életre eltiltsanak a foglalkozásomtól. Nem vagyok semmiféle pozícióban, csak rendezek, mert az egy jó dolog."

link Forrás

Az Operettszínház volt művészeti vezetőjét több színésze is zaklatással vádolta meg, egyikük nevét is vállalva azt mondta, Kerényi elfenekelte. Bár hivatalosan senki sem tett feljelentést, Lőrinczy György, az Operettszínház igazgatója korábban arról beszélt, az elfenekelős történettel előálló Maros Ákoson kívül más tanúk és áldozatok is jelentkeztek. Ezek alapján döntötte el a színház igazgatósága, hogy kirúgja Kerényit, aki végül nyolc havi fizetéssel távozott

Nemrég derült ki, hogy a szintén zaklatással vádolt Marton László rendezőt is rehabilitálta a szakma: a fideszes városvezetés támogatásával dolgozhat a veszprémi színházban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.