Juan Guaidó visszatért Venezuelába, ahol bármikor letartóztathatják

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Guaidót elnöki tiszteletadással búcsúztatják EcuadorbanFotó: AFP PHOTO - Ecuador's Presidency Press Office

Megérkezett a caracasi nemzetközi repülőtérre az önmagát januárban Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezető, akit ünneplő civilek, illetve amerikai és európai diplomaták fogadtak.

„Itt vagyunk”

- mondta újságíróknak Guaidó, és mindenkit felszólított, hogy csatlakozzon a hétfői és keddi tüntetésekhez.

Az ellenzéki vezető hazatérésével a letartóztatását kockáztatja, mivel figyelmen kívül hagyta a vele szemben elrendelt kiutazási tilalmat, és latin-amerikai körútra indult, hogy további támogatókat szerezzen magának a hivatalban lévő venezuelai elnökkel, Nicolás Maduróval szemben.

A Guaidót elsőként elismerő Egyesült Államok hétfőn „gyors reagálást” ígért abban az esetben, ha az ellenzéki vezetőt megfenyegetik, megfélemlítik, vagy ha erőszakot alkalmaznak vele szemben a venezuelai hatóságok.

Ezen a friss videón már az látható, ahogy megérkezik Caracas központjába, és a testőrei nehezen tudják távol tartani tőle a rajongókat:

(BBC, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.