Juan Guaidó visszatért Venezuelába, ahol bármikor letartóztathatják

külföld
2019 március 04., 16:46
comments 109
Guaidót elnöki tiszteletadással búcsúztatják Ecuadorban
photo_camera Guaidót elnöki tiszteletadással búcsúztatják Ecuadorban Fotó: AFP PHOTO - Ecuador's Presidency Press Office

Megérkezett a caracasi nemzetközi repülőtérre az önmagát januárban Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezető, akit ünneplő civilek, illetve amerikai és európai diplomaták fogadtak.

„Itt vagyunk”

- mondta újságíróknak Guaidó, és mindenkit felszólított, hogy csatlakozzon a hétfői és keddi tüntetésekhez.

Az ellenzéki vezető hazatérésével a letartóztatását kockáztatja, mivel figyelmen kívül hagyta a vele szemben elrendelt kiutazási tilalmat, és latin-amerikai körútra indult, hogy további támogatókat szerezzen magának a hivatalban lévő venezuelai elnökkel, Nicolás Maduróval szemben.

A Guaidót elsőként elismerő Egyesült Államok hétfőn „gyors reagálást” ígért abban az esetben, ha az ellenzéki vezetőt megfenyegetik, megfélemlítik, vagy ha erőszakot alkalmaznak vele szemben a venezuelai hatóságok.

Ezen a friss videón már az látható, ahogy megérkezik Caracas központjába, és a testőrei nehezen tudják távol tartani tőle a rajongókat:

link Forrás

(BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.