Legalább 14 ember meghalt az alabamai tornádókban

2019 március 4., hétfő 5:10
14

Legkevesebb 14 ember meghalt, mert tornádók csaptak le Alabama állam délkeleti részére az Egyesült Államokban vasárnap délután.

Jay Jones, Lee megye seriffje azt is tudatta, hogy a halálos áldozatok között gyerekek is vannak, és a forgószél több száz épületet döntött romba.

„Hatalmas kihívást jelent a romok puszta mennyisége. Nem emlékszem pályafutásom során hasonló pusztításra” - mondta a seriff a CNN amerikai hírtelevíziónak. A megyei halottkém aggodalmának adott hangot, hogy a halottak száma tovább emelkedhet.

Tornádó az alabamai Dothan település mellett Fotó: HANDOUT/AFP

„A mentőegységek kb. 150 munkatársa van a helyszínen. Fantasztikus munkát végeznek” - közölte pár órával korábban az AP amerikai hírügynökséggel Rita Smith, a Lee megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A helyi meteorológiai intézet adatai szerint helyi idő szerint 14 óra tájban söpört végig heves tornádó az érintett területen.

Az Egyesült Államok déli részét súlyos viharok sújtják, és Alabama és Georgia állam egy-egy részére is riasztást adtak ki tornádóveszély miatt. A viharok miatt mintegy 10 ezer háztartásban nincs áram. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt