Legalább 14 ember meghalt az alabamai tornádókban

Legkevesebb 14 ember meghalt, mert tornádók csaptak le Alabama állam délkeleti részére az Egyesült Államokban vasárnap délután.

Jay Jones, Lee megye seriffje azt is tudatta, hogy a halálos áldozatok között gyerekek is vannak, és a forgószél több száz épületet döntött romba.

„Hatalmas kihívást jelent a romok puszta mennyisége. Nem emlékszem pályafutásom során hasonló pusztításra” - mondta a seriff a CNN amerikai hírtelevíziónak. A megyei halottkém aggodalmának adott hangot, hogy a halottak száma tovább emelkedhet.

Tornádó az alabamai Dothan település mellettFotó: HANDOUT/AFP

„A mentőegységek kb. 150 munkatársa van a helyszínen. Fantasztikus munkát végeznek” - közölte pár órával korábban az AP amerikai hírügynökséggel Rita Smith, a Lee megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A helyi meteorológiai intézet adatai szerint helyi idő szerint 14 óra tájban söpört végig heves tornádó az érintett területen.

Az Egyesült Államok déli részét súlyos viharok sújtják, és Alabama és Georgia állam egy-egy részére is riasztást adtak ki tornádóveszély miatt. A viharok miatt mintegy 10 ezer háztartásban nincs áram. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.