Megszívatta a Facebook azokat, akik kétlépcsős azonosítást használnak: kereshető a telefonszámuk

Facebook-felhasználók tömegei panaszkodnak, hogy a telefonszám, amit a kétlépcsős azonosításhoz használtak, kereshetővé vált a Facebook-profiljukon, és nem is lehet letiltani onnan. A Facebook tavaly nagy kampányban igyekezett minél több felhasználót meggyőzni arról, hogy adja meg a telefonszámát, és váltson kétlépcsős azonosítására az adatai erősebb védelme érdekében (kétlépcsős azonosítással a felhasználónév és a jelszó megadása mellett a telefonunkra is érkezik egy belépési kód).

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy az így megszerzett telefonszámokat a Facebook nemcsak hirdetési célokra használja, de kereshető is a szám alapján az adott profil, a számot teljesen elrejteni nincs is módja a felhasználóknak.

A Facebook ráadásul úgy gyűjti be, és értékesíti reklámcélokra a telefonszámokat, hogy ehhez nem kéri a felhasználók beleegyezését, és nem is tájékoztatja őket erről. (Techcrunch)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.