Megszívatta a Facebook azokat, akik kétlépcsős azonosítást használnak: kereshető a telefonszámuk

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Facebook-felhasználók tömegei panaszkodnak, hogy a telefonszám, amit a kétlépcsős azonosításhoz használtak, kereshetővé vált a Facebook-profiljukon, és nem is lehet letiltani onnan. A Facebook tavaly nagy kampányban igyekezett minél több felhasználót meggyőzni arról, hogy adja meg a telefonszámát, és váltson kétlépcsős azonosítására az adatai erősebb védelme érdekében (kétlépcsős azonosítással a felhasználónév és a jelszó megadása mellett a telefonunkra is érkezik egy belépési kód).

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy az így megszerzett telefonszámokat a Facebook nemcsak hirdetési célokra használja, de kereshető is a szám alapján az adott profil, a számot teljesen elrejteni nincs is módja a felhasználóknak.

A Facebook ráadásul úgy gyűjti be, és értékesíti reklámcélokra a telefonszámokat, hogy ehhez nem kéri a felhasználók beleegyezését, és nem is tájékoztatja őket erről. (Techcrunch)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.