Sargentini szerint szomorú, hogy csak most kezd vitába a Fidesszel a Néppárt

A Európai Parlament zöldpárti képviselője is megszólalt az Európai Néppárt és a Fidesz közti konfliktusról, írja a Hvg.hu. Judith Sargentini szerint túlkésőn lépett az EPP frakciója, és a tagpártok, szerinte nem kellett volna megvárni a Juncker-plakátokat, hanem hamarabb kellett volna számon kérni Orbánt. Akkor, 

"amikor egyetemet kényszerített ki az országból, újságokat szüntetett meg, vagy a civileket támadta."

Sargentini szerint azzal, hogy az EPP elnézte eddig a magyar miniszterelnök viselkedését, segítette kiépíteni Orbán autokráciáját Magyarországon. 

"Ha a Fidesz megtarthatja székét az EPP asztala körül, a csoport és Manfred Weber olyanokat tűr meg maga mellett, akik az EU olyan alapértékeiket támadják, amelyekre az épült,"

zárta a képviselő.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.