Mesterházy Attila marad az MSZP-ben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bizonyítottság hiányában megszüntették az eljárást, amit az MSZP etikai bizottsága indított Mesterházy Attila ellen, így az egykori pártelnök és miniszterelnök-jelölt maradhat a pártban. 

Mesterházy Attila az MSZP 2014-es kampányábanFotó: 444

A HVG-vel Nyakó István sajtófőnök közölte, hogy a hétfőn ülésező etikai bizottság egyhangú döntéssel szüntette meg az eljárást, amit egy szekszárdi választmányi tag panasza nyomán indítottak Mesterházy ellen. Kurtyán Ferenc azért élt a panasszal, mert szerinte Mesterházy volt az, aki kiszivárogtatta a kormánymédiának az MSZP február 15-i választmányi ülésén történteket, ahol több körös szavazás után került az EP-lista második heylyére Ujhelyi István, megelőzve Szanyi Tibort.

Mesterházy a vádakat visszautasította, a folyamatban lévő eljárást nem kommentálta. Az eljárás ideje alatt egyébként a kormánymédia olyan vehemenciával védte Mesterházyt, ahogy csak fideszes politikusokat szoktak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.