A Műút folyóiratnak nincs pénze kinyomtatni a már elkészült lapszámát

irodalom
2019 március 06., 13:20

A Műút a februári, már nyomdakész lapszámot nem tudja nyomdába adni - olvasható a közleményükben.

„Ennek oka, hogy az NKA Szépirodalom Kollégiuma a támogatni szándékozott év (2019) márciusának elsején írta ki a pályázatát, amiből a korábbiak ismeretében, s az ügyrend szerint — sikeres pályázat esetén — júliusban esedékes folyósított támogatás.”

A Műút legutóbbi címlapja
photo_camera A Műút legutóbbi címlapja

Nem elírásról van szó, a magyar folyóiratok legfontosabb támogatója tényleg csak az április 1-ei határidő után lát neki értékelni a 2019-es pályázatokat. Ez nyilván nem csak a Műútnak, hanem minden folyóiratnak problémát jelent, de az ő költségvetésüket az is megviseli, hogy a miskolci önkormányzat is visszavette a lap eddigi 1 milliós támogatását évi 800 ezer forintra.

Hogy ez aprópénz? Lehet, de ezek szerint ennyi sem jut.

A lap a jövőről annyit ír, hogy „a már elfogadott anyagok (miként a nyomdakész anyag is), és a felkérések alapján készülő írások meg fognak jelenni”, illetve egy második közleményben az olvasók segítségét kéri.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.