A Műút folyóiratnak nincs pénze kinyomtatni a már elkészült lapszámát

irodalom
2019 március 06., 12:20
comments 72

A Műút a februári, már nyomdakész lapszámot nem tudja nyomdába adni - olvasható a közleményükben.

„Ennek oka, hogy az NKA Szépirodalom Kollégiuma a támogatni szándékozott év (2019) márciusának elsején írta ki a pályázatát, amiből a korábbiak ismeretében, s az ügyrend szerint — sikeres pályázat esetén — júliusban esedékes folyósított támogatás.”

A Műút legutóbbi címlapja
photo_camera A Műút legutóbbi címlapja

Nem elírásról van szó, a magyar folyóiratok legfontosabb támogatója tényleg csak az április 1-ei határidő után lát neki értékelni a 2019-es pályázatokat. Ez nyilván nem csak a Műútnak, hanem minden folyóiratnak problémát jelent, de az ő költségvetésüket az is megviseli, hogy a miskolci önkormányzat is visszavette a lap eddigi 1 milliós támogatását évi 800 ezer forintra.

Hogy ez aprópénz? Lehet, de ezek szerint ennyi sem jut.

A lap a jövőről annyit ír, hogy „a már elfogadott anyagok (miként a nyomdakész anyag is), és a felkérések alapján készülő írások meg fognak jelenni”, illetve egy második közleményben az olvasók segítségét kéri.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.