A Műút folyóiratnak nincs pénze kinyomtatni a már elkészült lapszámát

A Műút a februári, már nyomdakész lapszámot nem tudja nyomdába adni - olvasható a közleményükben.

„Ennek oka, hogy az NKA Szépirodalom Kollégiuma a támogatni szándékozott év (2019) márciusának elsején írta ki a pályázatát, amiből a korábbiak ismeretében, s az ügyrend szerint — sikeres pályázat esetén — júliusban esedékes folyósított támogatás.”

A Műút legutóbbi címlapja

Nem elírásról van szó, a magyar folyóiratok legfontosabb támogatója tényleg csak az április 1-ei határidő után lát neki értékelni a 2019-es pályázatokat. Ez nyilván nem csak a Műútnak, hanem minden folyóiratnak problémát jelent, de az ő költségvetésüket az is megviseli, hogy a miskolci önkormányzat is visszavette a lap eddigi 1 milliós támogatását évi 800 ezer forintra.

Hogy ez aprópénz? Lehet, de ezek szerint ennyi sem jut.

A lap a jövőről annyit ír, hogy „a már elfogadott anyagok (miként a nyomdakész anyag is), és a felkérések alapján készülő írások meg fognak jelenni”, illetve egy második közleményben az olvasók segítségét kéri.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.