Az USA nagyon nem szeretné, ha Törökország orosz légvédelmi rakétarendszereket vásárolna

külföld
2019 március 06., 05:24
comments 63

"Újragondolja" Törökország részvételét az F-35-ös vadászgépprogramban az Egyesült Államok, amennyiben a törökök ragaszkodnak hozzá, hogy Sz-400-as orosz légvédelmi rakétarendszert vásároljanak. Mi több, Robert Palladino amerikai külügyi szóvivő szerint az orosz fegyverek beszerzése esetén az Egyesült Államok a jövőben minden más fegyverrendszer átadását is megfontolná.

Recep Tayyip Erdogan török elnök tavaly nyáron még azt állította, hogy Törökországnak mind az orosz légvédelmi rendszerre, mind az amerikai vadászbombázókra szüksége van. Erdogan konkrétan 120 F-35-ös vásárlását tervezte.

Donald Trump amerikai elnök viszont tavaly nyáron aláírta azt a washingtoni kongresszus által megszavazott védelmi költségvetést, amelynek értelmében a Pentagon addig nem járulhat hozzá F-35-ös harci gépek eladásához Törökországnak, amíg Ankara nem kötelezi magát arra, hogy nem vásárol orosz fegyverzetet. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.