Az USA nagyon nem szeretné, ha Törökország orosz légvédelmi rakétarendszereket vásárolna

2019 március 6., szerda 5:24
63

"Újragondolja" Törökország részvételét az F-35-ös vadászgépprogramban az Egyesült Államok, amennyiben a törökök ragaszkodnak hozzá, hogy Sz-400-as orosz légvédelmi rakétarendszert vásároljanak. Mi több, Robert Palladino amerikai külügyi szóvivő szerint az orosz fegyverek beszerzése esetén az Egyesült Államok a jövőben minden más fegyverrendszer átadását is megfontolná.

Recep Tayyip Erdogan török elnök tavaly nyáron még azt állította, hogy Törökországnak mind az orosz légvédelmi rendszerre, mind az amerikai vadászbombázókra szüksége van. Erdogan konkrétan 120 F-35-ös vásárlását tervezte.

Donald Trump amerikai elnök viszont tavaly nyáron aláírta azt a washingtoni kongresszus által megszavazott védelmi költségvetést, amelynek értelmében a Pentagon addig nem járulhat hozzá F-35-ös harci gépek eladásához Törökországnak, amíg Ankara nem kötelezi magát arra, hogy nem vásárol orosz fegyverzetet. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt