Észak-Korea még azt a rakétateszttelepét is újjáépíti, amit Trump kedvéért lebontott

Észak-Korea nemhogy bármilyen engedményt tett volna, még a tavalyi Trump-Kim csúcs után részben leszerelt rakétateszttelepét is elkezdte újjáépíteni Trump és Kim második, totális kudarcba fulladt csúcstalálkozója után, írja a BBC elemzőkre hivatkozva, akik műholdképek tanulmányozásával jutottak erre a megállapításra.

Észak-Korea a tavalyi, szingapúri Trump-Kim csúcs után kezdte el leszerelni a Tongcsang-ri nevű kísérleti telepet, ahol rakétahajtóműveket teszteltek, és ahonnan műholdakat lőttek fel az űrbe. A telep felszámolását már tavaly abbahagyták, most pedig a legfrissebb műholdfelvételek alapján már azt is visszaépítették, amit korábban elbontottak.

Ezen a telepen ugyan a rakétahajtóművekkel végeztek teszteket, de sosem használták rakétakísérletekre. Az észak-koreai ügyekben általában legjobban értesült 38 North felelős szerkesztője, Jenny Town szerint ez annyiban fontos, hogy az északiak a telep újraépítésekor hivatkozhatnak arra, hogy az polgári űrprogramjuk része csupán. Ugyanakkor az építkezés egyértelmű jelzése annak is, hogy az északiak nem bíznak a békefolyamatban. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.