Évtizedek óta először engedélyeztek új kezelést a depresszióra

Egészségügy
2019 március 06., 08:43
comments 93

Az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA kedden engedélyezte az esketamin, a partidrogként népszerű ketamint tartalmazó depressziógyógyszert. Az FDA tanácsadótestülete február közepén csaknem egyhangúlag támogatta az új gyógyszer engedélyezését, a hatóság pedig általában hallgatni is szokott szakértői ajánlására.

Most is ez történt, így az Egyesült Államokban a jövőben ketaminos orrspray-t is felírhatnak a súlyos depresszióban szenvedők kezelésére.

Ezzel a ketamin lett évtizedek óta az első új szer, amit depresszió kezelésére engedélyeztek. A szert amúgy kúraszerűen már évek óta alkalmazzák az Egyesült Államokban, csak eddig intravénásan kellett beadni. Ezeket a terápiákat azonban eddig nem fedezték a biztosítók. Most, hogy az FDA engedélyezte a szert, a legtöbb amerikai egészségbiztosító fedezheti a kezelés költségeit. (Via Statnews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.