Évtizedek óta először engedélyeztek új kezelést a depresszióra

Az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA kedden engedélyezte az esketamin, a partidrogként népszerű ketamint tartalmazó depressziógyógyszert. Az FDA tanácsadótestülete február közepén csaknem egyhangúlag támogatta az új gyógyszer engedélyezését, a hatóság pedig általában hallgatni is szokott szakértői ajánlására.

Most is ez történt, így az Egyesült Államokban a jövőben ketaminos orrspray-t is felírhatnak a súlyos depresszióban szenvedők kezelésére.

Ezzel a ketamin lett évtizedek óta az első új szer, amit depresszió kezelésére engedélyeztek. A szert amúgy kúraszerűen már évek óta alkalmazzák az Egyesült Államokban, csak eddig intravénásan kellett beadni. Ezeket a terápiákat azonban eddig nem fedezték a biztosítók. Most, hogy az FDA engedélyezte a szert, a legtöbb amerikai egészségbiztosító fedezheti a kezelés költségeit. (Via Statnews)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.