Évtizedek óta először engedélyeztek új kezelést a depresszióra

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA kedden engedélyezte az esketamin, a partidrogként népszerű ketamint tartalmazó depressziógyógyszert. Az FDA tanácsadótestülete február közepén csaknem egyhangúlag támogatta az új gyógyszer engedélyezését, a hatóság pedig általában hallgatni is szokott szakértői ajánlására.

Most is ez történt, így az Egyesült Államokban a jövőben ketaminos orrspray-t is felírhatnak a súlyos depresszióban szenvedők kezelésére.

Ezzel a ketamin lett évtizedek óta az első új szer, amit depresszió kezelésére engedélyeztek. A szert amúgy kúraszerűen már évek óta alkalmazzák az Egyesült Államokban, csak eddig intravénásan kellett beadni. Ezeket a terápiákat azonban eddig nem fedezték a biztosítók. Most, hogy az FDA engedélyezte a szert, a legtöbb amerikai egészségbiztosító fedezheti a kezelés költségeit. (Via Statnews)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.