Fidesz: Fontosabb a migráció megállítása, mint a pártfegyelem

politika
2019 március 06., 12:11
comments 358

A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk - mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szerdán újságíróknak.

Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője azt mondta, három feltételt kell teljesíteni - a magyar kormány Brüsszel elleni kampányának leállítását, az EPP tagpártjaitól való bocsánatkérést, és CEU budapesti megmaradásának biztosítását - ahhoz, hogy a Fidesz elkerülje a kizárást a Néppártból.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így Manfred Webernek a véleményét is meghallgatja. A CEU-ról azt mondta: a „Soros-hálózat minden követ megmozgat a saját érdekeinek a képviseletében”. Hozzátette, Budapesten működik a Közép-európai Egyetem, megfelelően a magyar törvényeknek, az oktatás pedig nemzeti hatáskörben eldöntendő téma, így az ezzel kapcsolatos kritika nem megalapozott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.