Fidesz: Fontosabb a migráció megállítása, mint a pártfegyelem

Több 444 videó?
Szeretném

A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk - mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szerdán újságíróknak.

Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője azt mondta, három feltételt kell teljesíteni - a magyar kormány Brüsszel elleni kampányának leállítását, az EPP tagpártjaitól való bocsánatkérést, és CEU budapesti megmaradásának biztosítását - ahhoz, hogy a Fidesz elkerülje a kizárást a Néppártból.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így Manfred Webernek a véleményét is meghallgatja. A CEU-ról azt mondta: a „Soros-hálózat minden követ megmozgat a saját érdekeinek a képviseletében”. Hozzátette, Budapesten működik a Közép-európai Egyetem, megfelelően a magyar törvényeknek, az oktatás pedig nemzeti hatáskörben eldöntendő téma, így az ezzel kapcsolatos kritika nem megalapozott. (MTI)