Trükkel fogták el a korrupcióval gyanúsított lébényi autópályarendőröket

bűnügy
2019 március 06., 08:17
comments 106

Gondos előkészítés előzte meg a TEK múlt keddi akcióját, melynek során egyszerre fogták el a lébényi rendőrőrs 18 autópályarendőrét, írja a Kisalföld. A lap tudomása szerint a rendőröket továbbképzésre rendelték be Győrbe. Ott már sokuknak gyanús lett, hogy a rendőrség épületébe belépve le kellett adniuk szolgálati fegyverüket. Az előadás kezdetén aztán kinyílt az ajtó, és a TEK-esekkel együtt megjelentek a katonai ügyészség emberei, akik aztán egyenként szólították a lébényieket, és vitték őket kihallgatni.

A Kisalföld próbálta megerősíttetni az értesüléseit az ügyben illetékes Központi Nyomozó Ügyészséggel, de helyettes szóvivőjük újszerű indoklással, "a büntetőeljárás eredményességére" hivatkozva utasította vissza, hogy részleteket áruljon el. Csak annyit mondott, hogy a gyanúsítottak mind beosztott rendőrök voltak, tiszt nincs köztük. A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy a lébényi alosztály irányításáért felelős parancsnok és állítólag a helyettese is kérte a felmentését a beosztásából. Érdeklődésükre a megyei rendőr-főkapitányság annyit erősített meg, hogy az alosztály jövőbeni működésével kapcsolatos személyzeti intézkedésekről a későbbiekben határoznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.