Trükkel fogták el a korrupcióval gyanúsított lébényi autópályarendőröket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gondos előkészítés előzte meg a TEK múlt keddi akcióját, melynek során egyszerre fogták el a lébényi rendőrőrs 18 autópályarendőrét, írja a Kisalföld. A lap tudomása szerint a rendőröket továbbképzésre rendelték be Győrbe. Ott már sokuknak gyanús lett, hogy a rendőrség épületébe belépve le kellett adniuk szolgálati fegyverüket. Az előadás kezdetén aztán kinyílt az ajtó, és a TEK-esekkel együtt megjelentek a katonai ügyészség emberei, akik aztán egyenként szólították a lébényieket, és vitték őket kihallgatni.

A Kisalföld próbálta megerősíttetni az értesüléseit az ügyben illetékes Központi Nyomozó Ügyészséggel, de helyettes szóvivőjük újszerű indoklással, "a büntetőeljárás eredményességére" hivatkozva utasította vissza, hogy részleteket áruljon el. Csak annyit mondott, hogy a gyanúsítottak mind beosztott rendőrök voltak, tiszt nincs köztük. A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy a lébényi alosztály irányításáért felelős parancsnok és állítólag a helyettese is kérte a felmentését a beosztásából. Érdeklődésükre a megyei rendőr-főkapitányság annyit erősített meg, hogy az alosztály jövőbeni működésével kapcsolatos személyzeti intézkedésekről a későbbiekben határoznak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.