Brüsszel ördögi terve: 11,4 milliárd forint a kórházi fertőzések visszaszorítására

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Emberi Erőforrás Operatív Program néven 11,43 milliárd forintos uniós finanszírozási projekt indul a kórházi fertőzések visszaszorítására, számolt be az RTL Klub Híradója. Oroszi Beatrix, a Nemzeti Népegészségügyi Központ programfelelőse a szerdai sajtótájékoztatón a leggyakoribb megbetegedések közt sorolta

az alsó légúti megbetegedéseket, a húgyúti fertőzést, a műtéti sebfertőzést és az orvosi eszközhasználat során fellépő fertőzéseket. Szerinte célzott beavatkozásokkal ez utóbbi területen fellépő fertőzéseket 30-50 százalékkal lehetne csökkenteni.

A TASZ betegjogokért felelős munkatársa az RTL-nek elmondta, hozzájuk legtöbbször húgyúti fertőzések miatt fordulnak, ami azért szomorú, mert az egy egyszerű, rutinbeavatkozás. A TASZ korábban beperelte az Emmit, hogy adja közzé intézményenként a fertőzésekről szóló beszámolókat. Másodfokon nyertek, de a minisztérium fellebbezett, júniusban tárgyalhatja az ügyet a Kúria. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.