Bűnösnek találták Lyon érsekét, mert tudott a molesztálásokról, de nem lépett ellene

külföld
2019 március 07., 10:41
comments 38

Bűnösnek találta és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte csütörtökön egy francia bíróság Philippe Barbarin bíborost, lyoni érseket, akit azzal vádoltak meg egy pedofil pap áldozatai, hogy bár tudomása volt a molesztálásokról, de ezt nem jelentette a hatóságoknak.

photo_camera Philippe Barbarin középen  Fotó: JEFF PACHOUD/AFP

Az ítéletet Barbarin bíboros távollétében hirdették ki. Ügyvédje közölte: fellebbezni fognak a bíróság döntése ellen.

Brigitte Verney bíró az ítélet kihirdetésekor közölte: a 68 éves érsekre amiatt szabták ki a büntetést, hogy a 2014 júliusa és 2015 júniusa közötti időszakban nem értesítette a hatóságokat a tudomására jutott szexuális visszaélési ügyekről.

Barbarin esetéről írtunk abban a cikkünkben is, melyben részletesen bemutattuk, hogy a katolikus egyházat kétezer éve kísértik a gyerekmolesztáló papok, és nem tud szabadulni tőlük. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.