Miután egy ellenzéki lap választási csalásról írt, hirtelen csőtörés lett, és eláztak a szavazólapok egy orosz városban

külföld
2019 március 07., 10:14
comments 56

Az orosz központi választási bizottság tagjai arra jutottak, hogy egy február 18-án egy csőtörés következtében szinte minden választási dokumentáció odalett a Moszkva közelében fekvő Roszhal városában.

A hatóságok így a nyolcból csak két szavazókör dokumentumaihoz fértek hozzá. Négy nappal az áradás előtt, a legismertebb orosz ellenzéki lap, a Lettországból szerkesztett Meduza írt arról, hogy felmerült a csalás gyanúja a tavaly szeptemberi kormányzói választásokon, és a térfigyelő kamerák felvételei alapján írtak arról, hogy Roszhal nyolc szavazókörében papíron sokkal többen szavaztak, mint ahányan ténylegesen megjelentek. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.