Szájer elismerte, hogy miniszteri küldöttség próbált békülni a CDU-val, de szerinte „szó sincs titkos egyeztetésről”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Ha döntés születik a Fidesz kizárásáról, akkor konstatálnunk kell, hogy a bevándorláspártiak legyőzték a bevándorlásellenes erőket. De még nem tartunk itt,” jelentette ki Szájer József a Magyar Hírnapnak adott interjújában. A fideszes EP-képviselő amellett, hogy felmondta a kormánypárti narratívát, az Európai Néppártban kirobbant botrányra reagálva hozzátette: 

„Orbán Viktor miniszterelnök számtalan fórumon elmondta, hogy mi már nem az EPP főárama, hanem egy kereszténydemokrata-jobboldali szárnya vagyunk. A Fidesz ráadásul a Néppárt legsikeresebb pártja. Értelmezhetetlen, hogy miért akarja egy pártcsalád a legsikeresebb pártját kizárni.”

A Fideszben „azt gondoljuk, hogy a kereszténydemokráciának sikeresnek kell lennie, ehhez pedig nagynak és toleránsnak is kell lennie. Abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Néppártot mint a politikai mező közepén álló pártcsaládot áthúzzuk a jobboldalra, továbbá, hogy az EPP a jövőben ne a bevándorláspárti erőkkel kössön koalíciót,” mondta. Szájer szerint semmi meglepő nincs abban, hogy miniszteri küldöttség járt múlt héten Berlinben, hogy a magyar kormány kampányáról egyeztessen a CDU-val. Szerinte

„a CDU és Fidesz között folyamatos a párbeszéd, szakpolitikai és egyéb kérdésekben. Ennek részeként valóban volt a minap is egy találkozó a felek részéről, de szó sincs titkos egyeztetésről.”

Igaz, Gulyás Gergely látogatásáról csak azután számoltak be, hogy annak részleteiről írt a 444. 

Szájer beszélt barátságáról a néppárti csúcsjelölttel: Manfred Weber szerinte „nem mond mást a négyszemközti beszélgetéseken sem, mint amit a nyilvánosságnak megfogalmaz. Nyíltan elmondja, ha nem tetszik neki valami, de azt is, amikor támogató véleménnyel van valamiről.” 

„Kiváló, baráti viszonyt ápolok Weber úrral, még ha általánosságban igaz is, hogy a személyes kapcsolatok és a politikai viszonyok összeegyeztetése nehézségeket tud okozni,”

mondta. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.