Szijjártó: A kormány nem fog bocsánatot kérni a plakátok miatt

POLITIKA
2019 március 07., 16:22
comments 259

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön interjút adott a TV2 I/I Azurák Csabával műsorának. Egyrészt felmondta ugyanazt a szöveget, amit a nap folyamán már Orbán Viktor is elmondott a Fidesz Néppártból való kilépésével kapcsolatban:

„Higgadtság, nyugodtság, csigavér, a kapkodás csak rossz eredményt szülne”.

Másrészt ostorozta kicsit az Európai Bizottságot:

“A testület sorra hozott olyan döntéseket az elmúlt években, amelyek egyértelműen meghívásként értelmezendők azok fejében, akik otthonuk elhagyásában gondolkodnak. Olyanokéban, akik más kulturális közegben élnek, mint mi itt Európában”.

Elmondta, ő már csak legyint, amikor a bizottság azt állítja magáról, hogy nem bevándorláspárti:

"Ilyenkor az ember nem tudja, hogy csak szórakoznak vagy maguk is elhiszik amit mondanak”."

Végül utalt rá, hogy nem fognak bocsánatot kérni a plakátkampány miatt, pedig Manfred Weber ezt feltételül szabta ahhoz, hogy a Fidesz a Népártban maradhasson:

„Bocsánatot annak kell kérni, aki valótlanságot állított a másikról, mi ilyet nem tettünk. A mi célunk, hogy egy migrációellenes többség jöjjön létre az Európai Parlamentben.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.