Újabb sztrájk jöhet a Hankook dunaújvárosi gumigyárában

gazdaság
2019 március 07., 05:28

A szerda reggeli kétórás sztrájkot újabb követheti a Hankooknál, közölte az MTI-vel a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. A cég által felkínált bérelemelés újabb problémákat hozott a felszínre, tette hozzá Székely Tamás. Tájékoztatása szerint a cég által bejelentett 13,6 százalékos alapbéremelés egy átlagos mérték, a munkavállalók többsége alig tíz százalékot fog kapni. A vállalat elképzelése szerint személyre szabva, teljesítményértékelés alapján kerül sor a béremelésre, ami a VDSZ szerint igazságtalan.

Székely szerint most a dolgozók közt mérik fel, hogy elfogadják-e a Hankook ajánlatát, vagy sem. Közölte: pénteken lesz egy utolsó egyeztetés a céggel, de a hétnapos szabály miatt vasárnapig biztosan nem lesz újabb munkabeszüntetés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.