Üzent a Fidesz pártlapja: a Fidesz lépjen ki a Néppártból, és álljon össze Salvinivel

politika
2019 március 07., 06:25
comments 517

Felpörögtek csütörtök reggelre az események a fideszes médiauniverzumban. A téma természetesen a Fidesz esetleges kizárásának kérdése a Néppártból, és a csütörtöki nap fejleménye, hogy érezhető hangsúlyeltolódás történt a kormánypárt részéről. 

A kvázi hivatalos pártlapban, a Magyar Időkből lett Magyar Nemzetben egy szerző nélküli (!) véleménycikkel jelent meg csütörtök reggel. Az Új szövetséget! című írás névtelenségbe maradó szerzője egyértelműen fogalmaz: 

„Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal. A néppárt már nem Helmut Kohl pártja.”

Az írás ezután kitér arra, hogy ez a néppárt nem védelmezi a nemzetet és a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt vagy bármely európai hagyományt. 

A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett. Félelemből, pénzért, meggyőződésből, a nyugati sajtó agresszív nyomása miatt – mindegy.

Majd a liberalizmus rövid gyalázása és az európai fehér ember identitásának eltörlésére vonatkozó eddigi kísérletek összegzése után kitér a szerző még arra is, hogy „Ma Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja. Ha anyagilag talán nem is, de szellemi értelemben mindenképpen. S immáron a néppárt ­vezetője, Joseph Daul és Manfred Weber is világossá tette, hogy kizárólag ezt az irányvonalat támogatja. Weber ultimátuma bebizonyította, hogy az egyezkedésnek nincs értelme.”

Weber 'ultimátuma' ugye az volt, hogy Orbán Viktor azonnal állítsa le a Brüsszel elleni, hazugságokra épített kampányát, kérjen elnézést, illetve állítsa le a CEU elűzését. A cikk szerint viszont a néppárt ma már a "kevert társadalmak" létrehozásában érdekelt, ezért nem szabad velük együttműködni. A névtelen szerzős cikk úgy fogalmaz, hogy tilos tovább várni, mert csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak. 

A pártlap nagyon határozottan fogalmaz a végén: 

„A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.