Kéthetesen meghalt Shamima Begum fia

Tüdőgyulladásban meghalt Shamima Begum kéthetes kisfia, írja a BBC. A kurd SDF és a Vörös Félhold segélyszervezet is megerősítette, hogy hiába szállították kórházba a légzési nehézségekkel küzdő csecsemőt, az életét már nem tudták megmenteni. 

Shamima Begum 15 évesen, még 2015-ben ment Londonból Szíriába és csatlakozott az Iszlám Államhoz. Most, hogy a terrorszervezetet szinte teljes egészében felszámolták, közölte, hogy szeretne visszamenni Nagy-Britanniába,

viszont miután azt nyilatkozta, hogy nem bánt meg semmit, a brit kormány úgy döntött, elveszi a nő állampolgárságát. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.