Kövér László: Grrrrrrrr

Az Országgyűlés elnöke hazatért afrikai útjáról, és pénteken egyből a közelgő apokalipszisről beszélt a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának budapesti ülésén.

Kövér László úgy vette észre, hogy  napjainkban az erőforrásokért zajló világpolitikai küzdelemben az „alávetésre és kifosztásra szánt Európa” ellen egy újszerű, 21. századi hadviselés folyik, amelyben elsődlegesen nem a területet, hanem 

a tudatot akarják megszállni. 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke busómaszkot visel a mohácsi busójárás negyedik napján, 2018. február 11-énFotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Szerinte a cél az európai közösség természetes identitásának a felszámolása, aminek hiányában a közösségek és az egyének nem tudják felismerni, érvényesíteni és szükség esetén megvédeni érdekeiket sem, így könnyebben alávethetők és uralhatók. Ezért a természetes európai identitások védelmére hivatott minden intézmény. Ezek szerinte a család, a keresztény egyházak és a nemzeti államok, amik folyamatos politikai, jogi és mentális támadások célkeresztjében van. 

Az Országgyűlés elnöke azt javasolta, hogy a Kárpát-Medencei Magyar Képviselők Fóruma - mint a legerősebb demokratikus felhatalmazással rendelkező nemzetpolitikai szervezet - 2020-tól kezdődően minden év márciusában fogadjon el az előző évre vonatkozóan egy közép-európai magyar identitásvédelmi jelentést, amelyet a szomszédos országok kormányai, valamint az Európai Unió vezető testületei rendelkezésére bocsátanak. Kezdeményezte azt is, hogy a fórum kérje fel az Országgyűlést, valamint a magyar kormányt, hogy a 2020-as évet nyilvánítsa a magyar nemzeti összetartozás évének. (via MTI)