Mióta Sesztákot kitették a kormányból, a kedvenc építőcége sorra bukja a beruházásokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Seszták Miklós kedvenc építőipari cégének sikerszériája az állami megbízásokkal valahogy egyből megszakadt, amint a fejlesztési minisztert lecserélték tavasszal. A 24.hu most arról ír, hogy a Penta Industry Kft.-t nem sokkal azután, hogy Kisvárdán, az ottani stadion építésének utolsó szakaszában kitették a beruházásból, most a csúszás miatt Szolnokon is bukták az atlétikai csarnok építését.

A Pentával még  2017 októberében szerződtek az atlétikai centrum kivitelezésére, az akkor még jól futó cég vállalta, hogy  egy 8 sávos rekortán burkolatú, nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas pálya, egy 512 férőhelyes lelátó és egy atlétikai iroda-öltözőt épít fel. Igaz, hogy Szolnoknak akkor még nem volt pénze a létesítményre, de a kormány hamar átvállalta a költségeket és nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá is nyilvánította a létesítményt.

Ugyanakkor a lap szerint az építkezés már tavaly nyáron csúszott, és végül 2018 novemberében, 40 százalékos készültségi foknál állt le, amikor az eredeti tervek szerint már át kellett volna adni az egészet.

Végül Szalay Ferenc szolnoki polgármester felhatalmazást kapott, hogy pénzügyileg átvilágítsa a projektet, és 135 millió forintos késedelmi és meghiúsulási kötbért hajtson be a cégen, ami komoly csapást jelent a Pentának. A cégtől egyébként a kisvárdai stadion elcsúszása miatt is  500 milliós kötbért követelnek, valamint a beruházási díj  240 milliós utolsó részletét nem fizetik ki.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.