Sztrájkra készülnek Continental veszprémi gyárában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Felháborodtak a Continental veszprémi gyárában dolgozók a cég bérrendezési javaslatán, írja a Mérce. A lap úgy tudja, hogy az október óta tartanak a fizetésemelésről az egyeztetések, a gyár legutóbbi javaslata szerint 5 helyett 4 bérkategória lenne csak jövőben.

Ezzel viszont 700 munkás kerülne az alacsonyabb bérkategóriába, és a beígért 13-14%-os béremeléseknek csupán a felében részesülnének.

A Mérce szerint azonnal sztrájkbizottság alakult, ami hétfőn ül majd össze és dönt a folytatásról. A lap szerint a dolgozók közt akkora a felháborodás, hogy készek a munkabeszüntetésre. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.