India konkrét lépéseket vár Pakisztántól a terrorcsoportok ellen

külföld
2019 március 9., 9:28
comments 30

India konkrét lépéseket vár Pakisztántól azoknak a terrorista csoportoknak a felszámolására, amiknek a területéről támadásokat indítanak ellene a kasmíri tűzszüneti vonalon keresztül – közölte az újdelhi külügyminisztérium szóvivője.

Ravís Kumar szerint amit a pakisztáni hatóságok eddig tettek a szélsőségesek ellen, nem elég, és azt mondta, India visszaküldte Iszlámábádba a konfliktus miatt korábban konzultációra hazahívott főmegbízottját, aki a legmagasabb rangú diplomatája ott. Pakisztán már egy-két nappal korábban bejelentette, hogy visszaküldte Újdelhibe a saját főmegbízottját, akit korábban szintén hazahívtak.

A pakisztáni belügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy állami ellenőrzés alá vontak 182 vallási iskolát a fegyveres csoportok elleni fellépés jegyében, és őrizetbe vettek több mint száz embert.

photo_camera Pakisztáni szimpatizánsok tüntetnek Karacsiban 2019. február 28-án. Fotó: Aszif Hasszán/AFP

A két szomszédos ország között február végén éleződött ki a feszültség, és ez a hadseregek összecsapásait eredményezte. Az utóbbi egy-két napban enyhült a feszültség. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt