India konkrét lépéseket vár Pakisztántól a terrorcsoportok ellen

külföld
2019 március 09., 09:28
comments 29

India konkrét lépéseket vár Pakisztántól azoknak a terrorista csoportoknak a felszámolására, amiknek a területéről támadásokat indítanak ellene a kasmíri tűzszüneti vonalon keresztül – közölte az újdelhi külügyminisztérium szóvivője.

Ravís Kumar szerint amit a pakisztáni hatóságok eddig tettek a szélsőségesek ellen, nem elég, és azt mondta, India visszaküldte Iszlámábádba a konfliktus miatt korábban konzultációra hazahívott főmegbízottját, aki a legmagasabb rangú diplomatája ott. Pakisztán már egy-két nappal korábban bejelentette, hogy visszaküldte Újdelhibe a saját főmegbízottját, akit korábban szintén hazahívtak.

A pakisztáni belügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy állami ellenőrzés alá vontak 182 vallási iskolát a fegyveres csoportok elleni fellépés jegyében, és őrizetbe vettek több mint száz embert.

Pakisztáni szimpatizánsok tüntetnek Karacsiban 2019. február 28-án.
photo_camera Pakisztáni szimpatizánsok tüntetnek Karacsiban 2019. február 28-án. Fotó: Aszif Hasszán/AFP

A két szomszédos ország között február végén éleződött ki a feszültség, és ez a hadseregek összecsapásait eredményezte. Az utóbbi egy-két napban enyhült a feszültség. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.