India konkrét lépéseket vár Pakisztántól a terrorcsoportok ellen

India konkrét lépéseket vár Pakisztántól azoknak a terrorista csoportoknak a felszámolására, amiknek a területéről támadásokat indítanak ellene a kasmíri tűzszüneti vonalon keresztül – közölte az újdelhi külügyminisztérium szóvivője.

Ravís Kumar szerint amit a pakisztáni hatóságok eddig tettek a szélsőségesek ellen, nem elég, és azt mondta, India visszaküldte Iszlámábádba a konfliktus miatt korábban konzultációra hazahívott főmegbízottját, aki a legmagasabb rangú diplomatája ott. Pakisztán már egy-két nappal korábban bejelentette, hogy visszaküldte Újdelhibe a saját főmegbízottját, akit korábban szintén hazahívtak.

A pakisztáni belügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy állami ellenőrzés alá vontak 182 vallási iskolát a fegyveres csoportok elleni fellépés jegyében, és őrizetbe vettek több mint száz embert.

Pakisztáni szimpatizánsok tüntetnek Karacsiban 2019. február 28-án.Fotó: Aszif Hasszán/AFP

A két szomszédos ország között február végén éleződött ki a feszültség, és ez a hadseregek összecsapásait eredményezte. Az utóbbi egy-két napban enyhült a feszültség. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.