Meghalt a babája annak a 11 éves argentin lánynak, akit nagyanyja élettársa erőszakolt meg

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

10 napra rá, hogy megszületett, elhunyt egy 11 éves argentin kislány gyermeke. A kislányt nagyanyja élettársa erőszakolta meg.

A 11 éves lányt anyja kísérte be Banda del Rio Salí város kórházába, mert hasfájásra panaszkodott. Hamar kiderült azonban, hogy terhességről van szó, 16 hetes terhes a lány. A lány és édesanyja ekkor kérvényezték a terhesség megszakítását, de ezt elutasították a hivatalok, mondván, mindkét életet meg kell menteni.

„Vegyék ki, amit az az öregember belémrakott!” - fogalmazott a kislány az őt kivizsgáló pszichológusnak. Argentínában 2015 óta elvileg lehetséges lenne ilyen esetekben is a terhesség megszakítása, csakhogy éppen Tucumán tartomány az, amely az erről szóló legfelsőbb bírósági döntést nem fogadta el.

A magzat végül 23 hetesen jött a világra légzési rendellenességekkel, amibe később az intenzív ápolás ellenére belehalt.

Mérsékelt katolikus és feminista szervezetek az eset miatt a tartomány konzervatív vezetőjét, Juan Manzurt okolják azzal, hogy megkínzott egy 11 éves lányt csak azért, hogy politikailag jól jöjjön ki a mélyen konzervatív, az abortuszt elítélő választói előtt. (BATimes)