Meghalt a babája annak a 11 éves argentin lánynak, akit nagyanyja élettársa erőszakolt meg

Tbg
életmód
2019 március 09., 15:16
comments 118

10 napra rá, hogy megszületett, elhunyt egy 11 éves argentin kislány gyermeke. A kislányt nagyanyja élettársa erőszakolta meg.

A 11 éves lányt anyja kísérte be Banda del Rio Salí város kórházába, mert hasfájásra panaszkodott. Hamar kiderült azonban, hogy terhességről van szó, 16 hetes terhes a lány. A lány és édesanyja ekkor kérvényezték a terhesség megszakítását, de ezt elutasították a hivatalok, mondván, mindkét életet meg kell menteni.

„Vegyék ki, amit az az öregember belémrakott!” - fogalmazott a kislány az őt kivizsgáló pszichológusnak. Argentínában 2015 óta elvileg lehetséges lenne ilyen esetekben is a terhesség megszakítása, csakhogy éppen Tucumán tartomány az, amely az erről szóló legfelsőbb bírósági döntést nem fogadta el.

A magzat végül 23 hetesen jött a világra légzési rendellenességekkel, amibe később az intenzív ápolás ellenére belehalt.

Mérsékelt katolikus és feminista szervezetek az eset miatt a tartomány konzervatív vezetőjét, Juan Manzurt okolják azzal, hogy megkínzott egy 11 éves lányt csak azért, hogy politikailag jól jöjjön ki a mélyen konzervatív, az abortuszt elítélő választói előtt. (BATimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.