1 millió forintot ad Márki-Zay mozgalma annak, aki választási csalást leplez le

POLITIKA
2019 március 10., 10:27
comments 308

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mozgalma 1 millió forint jutalmat ad annak, aki választási csalást leplez le. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője szerint ez elég nagy összeg ahhoz, hogy ne érje meg néhány ezer forintért eladni a szavazatát az embernek, hanem inkább jól dokumentálja és jelentse a csalási kísérleteket. 

Rendszeresen felmerül, hogy országszerte pénzt vagy más kedvezményeket ajánlanak embereknek szavazások idején.

Márki-Zay Péter a felajánlást egy ferencvárosi fórumon jelentette be, amit Baranyi Krisztina polgármester-jelölttel tartott. Baranyi jelenleg is önkormányzati képviselő, és számos kerületi visszaélésre hívta fel a figyelmet ebben a ciklusban. 

Márki-Zay mellett Gegesy Ferenc is részt vett a fórumon, aki korábban 20 évig vezette a kerületet, illetve Szél Bernadett is, aki korábban az LMP társelnöke volt, de már nem tagja a pártnak.

Balról jobbra: Márki-Zay Péter, Baranyi Krisztina, Gegesy Ferenc, Szél Bernadett és Vicsek Ferenc.
photo_camera Balról jobbra: Márki-Zay Péter, Baranyi Krisztina, Gegesy Ferenc, Szél Bernadett és Vicsek Ferenc.

Márki-Zay mozgalma arra törekszik, hogy közvetítsen az ellenzéki pártok között, hogy minden jelentős településen közös polgármestert indítsanak. A tárgyalások azonban Ferencvárosban egyelőre el se kezdődhettek erről, a pártok nem voltak nyitottak a megegyezésre, sőt, a tárgyalásra sem igazán. Márki-Zay arra figyelmeztetett, hogy álellenzékiek, a Fidesz beépített emberei is nehezíthetik az együttműködési megállapodásokat.

Baranyi a Kulcs Városhoz, Kulcs a Közélethez nevű civil szervezet jelöltjeként indul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.