Pályára rohant, és hátulról, izomból nyakon vágta az Aston Villa játékosát egy magáról megfeledkezett „szurkoló”

Évek, de  talán évtizedek óta nem történt olyasmi angol futballpályán, mint vasárnap délután. A Championship, azaz a brit másodosztályú bajnokságban városi rangadót rendeztek: a Birmingham City az Aston Villát fogadta. 

A meccs 10. percében egy játékmegszakítás után egy szurkoló a nézőtérről a pályára rohant és hátulról, teli erőből, ököllel nyakon vágta a vendégcsapat kapitányát, Jack Grealish-t.

A következő pillanatban már legalább hat steward vetette magát a támadóra, akit azonnal levittek a pályáról, de láthatóan elégedett volt a végeredménnyel. A férfit a West Midlands-i rendőrség őrizetbe vette. 

Ilyen súlyos támadás játékost rég ért futballpályán. Nem meglepő, hogy a fenti műsorrészletben Lee Hendrie egykori Aston Villa játékos arról beszél, hogy a játékvezetőnek azonnal fel kellett volna függesztenie a mérkőzést. 

Az szinte borítékolható, hogy az elkövető Angliában futballpálya közelébe többet nem mehet majd, de valószínűleg ennél sokkal súlyosabb büntetést is kirónak majd rá a hatóságok.  

Grealish az eset után földre került ugyan, de nem esett baja. Folytatta a meccset, olyannyira, hogy a 67. percben ő szerezte csapata győztes gólját. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.