Pályára rohant, és hátulról, izomból nyakon vágta az Aston Villa játékosát egy magáról megfeledkezett „szurkoló”

2019 március 10., vasárnap 14:00

Évek, de  talán évtizedek óta nem történt olyasmi angol futballpályán, mint vasárnap délután. A Championship, azaz a brit másodosztályú bajnokságban városi rangadót rendeztek: a Birmingham City az Aston Villát fogadta. 

A meccs 10. percében egy játékmegszakítás után egy szurkoló a nézőtérről a pályára rohant és hátulról, teli erőből, ököllel nyakon vágta a vendégcsapat kapitányát, Jack Grealish-t.

A következő pillanatban már legalább hat steward vetette magát a támadóra, akit azonnal levittek a pályáról, de láthatóan elégedett volt a végeredménnyel. A férfit a West Midlands-i rendőrség őrizetbe vette. 

Ilyen súlyos támadás játékost rég ért futballpályán. Nem meglepő, hogy a fenti műsorrészletben Lee Hendrie egykori Aston Villa játékos arról beszél, hogy a játékvezetőnek azonnal fel kellett volna függesztenie a mérkőzést. 

Az szinte borítékolható, hogy az elkövető Angliában futballpálya közelébe többet nem mehet majd, de valószínűleg ennél sokkal súlyosabb büntetést is kirónak majd rá a hatóságok.  

Grealish az eset után földre került ugyan, de nem esett baja. Folytatta a meccset, olyannyira, hogy a 67. percben ő szerezte csapata győztes gólját.