A Bild szerint a Néppárt vizsgálóbizottságot küldene Magyarországra

2019 március 11., hétfő 17:56
201

Hónapok óta megy a huzavona, hogy kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból. Egy rakás konzervatív tagpárt Orbánék kidobását szorgalmazza, mert szerintük Orbán nem tartja tiszteletben az alapvető jogokat, diktatúrát épít, ellopja az EU-s pénzt, elüldözi Magyarországról a CEU-t, civilszervezeteket vegzál és felszámolja az igazságszolgáltatás függetlenségét. Közben viszont vannak olyan politikusok is a pártcsaládban, akik inkább onnan közelítik meg a dolgot, hogy a Fidesz, és kárpát-medencei szatellitpártjai elég sok garantált képviselő helyet hozhatnak majd az európai parlamenti választáson a Néppártnak, ezért ők inkább elkerülnék a szakítást Orbánékkal.

A Blid szerint az utóbbi csoportba tartozó néppárti politikusok, köztük a német CDU vezetője, Annegret Kramp-Karrenbauer, Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje, Sebastian Kurz osztrák kancellár és Marcus Söder a CSU vezetője szeretnének felállítani egy vizsgálóbizottságot a Néppárton belül, ami elemzi a Magyarországon kialakult helyzetet. Ezzel a lépéssel a Bild szerint az is remélik a politikusok, hogy elkerülhetik a Fidesz kizárását.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt