A Bild szerint a Néppárt vizsgálóbizottságot küldene Magyarországra

POLITIKA
2019 március 11., 17:56

Hónapok óta megy a huzavona, hogy kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból. Egy rakás konzervatív tagpárt Orbánék kidobását szorgalmazza, mert szerintük Orbán nem tartja tiszteletben az alapvető jogokat, diktatúrát épít, ellopja az EU-s pénzt, elüldözi Magyarországról a CEU-t, civilszervezeteket vegzál és felszámolja az igazságszolgáltatás függetlenségét. Közben viszont vannak olyan politikusok is a pártcsaládban, akik inkább onnan közelítik meg a dolgot, hogy a Fidesz, és kárpát-medencei szatellitpártjai elég sok garantált képviselő helyet hozhatnak majd az európai parlamenti választáson a Néppártnak, ezért ők inkább elkerülnék a szakítást Orbánékkal.

A Blid szerint az utóbbi csoportba tartozó néppárti politikusok, köztük a német CDU vezetője, Annegret Kramp-Karrenbauer, Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje, Sebastian Kurz osztrák kancellár és Marcus Söder a CSU vezetője szeretnének felállítani egy vizsgálóbizottságot a Néppárton belül, ami elemzi a Magyarországon kialakult helyzetet. Ezzel a lépéssel a Bild szerint az is remélik a politikusok, hogy elkerülhetik a Fidesz kizárását.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.