A Bild szerint a Néppárt vizsgálóbizottságot küldene Magyarországra

Hónapok óta megy a huzavona, hogy kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból. Egy rakás konzervatív tagpárt Orbánék kidobását szorgalmazza, mert szerintük Orbán nem tartja tiszteletben az alapvető jogokat, diktatúrát épít, ellopja az EU-s pénzt, elüldözi Magyarországról a CEU-t, civilszervezeteket vegzál és felszámolja az igazságszolgáltatás függetlenségét. Közben viszont vannak olyan politikusok is a pártcsaládban, akik inkább onnan közelítik meg a dolgot, hogy a Fidesz, és kárpát-medencei szatellitpártjai elég sok garantált képviselő helyet hozhatnak majd az európai parlamenti választáson a Néppártnak, ezért ők inkább elkerülnék a szakítást Orbánékkal.

A Blid szerint az utóbbi csoportba tartozó néppárti politikusok, köztük a német CDU vezetője, Annegret Kramp-Karrenbauer, Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje, Sebastian Kurz osztrák kancellár és Marcus Söder a CSU vezetője szeretnének felállítani egy vizsgálóbizottságot a Néppárton belül, ami elemzi a Magyarországon kialakult helyzetet. Ezzel a lépéssel a Bild szerint az is remélik a politikusok, hogy elkerülhetik a Fidesz kizárását.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.