Gyönyörű pontot szerzett Fucsovics Márton

sport
2019 március 11., 10:15
comments 8

Fucsovics Márton háromszettes nagy csatában kikapott a svájci Stan Wawrinkától az egyesült államokbeli Indian Wellsben zajló, keménypályás tenisztorna férfi versenyének második fordulójában.

A 27 éves magyar először volt kiemelt egy 1000-es kategóriájú (Masters) tornán, így a 29. helyen rangsorolva erőnyerőként csak a második körben kezdett. A háromszoros Grand Slam-bajnok svájci ellen 1/2 volt a mérlege, mindhárom korábbi meccsüket tavaly játszották: a később tornagyőztes Fucsovics nyert Genfben, majd Wawrinka bizonyult jobbnak - meccslabdákat hárítva - Torontóban, illetve Cincinnatiben.

A remek labdameneteket hozó nyitószettben a svájci 4:5-nél elvette a világranglista 31. helyén álló Fucsovics adogatását, majd játszmaelőnybe került. A folytatásban a nyíregyházi teniszező sorra hárította ellenfele bréklabdáit, 4:4-nél két gyors brék következett, végül a rövidítésben Fucsovics 3-1-ről fordítva hozta a szettet.

link Forrás

A harmadik felvonás elején a közönség felállva tapsolt, amikor a magyar játékos egy átemelés után Wawrinkának háttal, a lába között mutatott be foghatatlan ütést, de az ATP-rangsorban 40. rivális brékelt, csakhogy 4:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést. Ekkor azonban Fucsovics is elbukta az adogatását, és 33 éves ellenfele 3 óra 24 perc elteltével lezárta a meccset.

"Nagyon színvonalas mérkőzésen vagyok túl, jól ütöttem a labdát, kevésen múlt a siker, és minden szettben megvoltak a lehetőségeim" - értékelt az MTI-nek Fucsovics Márton. "Fáj ez a vereség, harcoltam minden pontért, de Wawrinka rutinos ellenfél, sok nagy csatával a háta mögött. Ezzel együtt remélem, hogy legközelebb hasonló meccsen fordított eredmény születik" - tette hozzá.

A magyar játékos elmondta, még néhány napig Indian Wellsben marad, aztán a jövő hét közepétől már Miamiban edz, és egyelőre nem tudni, hogy az ottani tornán is kiemelt lesz-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.