A gárdonyi vonaton eltörték az egyik ellenőr állkapcsát

bűnügy
2019 március 12., 17:45
comments 126

Vasárnap reggel Gárdonynál, a a 4512-es számú vonaton úgy megvertek egy jegyvizsgálót, hogy eltört az állkapcsa, és jelenleg műtétre vár, írja az Index egy olvasói beszámoló alapján, amit a MÁV is megerősített.

A jegyvizsgálók közfeladatot ellátó személyek, ezért az ellenük elkövetett támadások a Büntető Törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek és szigorúan büntetendők. A MÁV közölte, hogy a gyakori támadások miatt speciális konfliktuskezelő tréningeket tartanak a munkatársaknak, valamint a jegykezeléshez használt készülékre telepített alkalmazásban idén bevezették a pánik gomb használatát is.

A vasúttársaság tavaly jelentette be, hogy annyi ellenőrt támadtak meg 2017-ben (87 alkalommal), az egyedül szolgálatot teljesítő munkatársak mellé pedig vasútőrt vagy készenléti rendőrt biztosítanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt