Hivatalos levélben válaszolt a Qantas vezérigazgatója egy szakmai segítséget kérő tízévesnek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Tíz percig csak körbe-körbe rohangáltam a házban, nem tudtam elhinni" - nyilatkozta a sydney-i 2GB rádiónak Alex Jacquot, miután levelet kapott a Qantas vezérigazgatójától. Jacquot reakcióját mindenképpen kontextusba helyezi, ha tudjuk, hogy egy tízéves fiúról beszélünk.

Jacquot a minap lett világhírű azzal, hogy kézzel írt levélben kért tanácsot a Qantas vezérigazgatójától saját légitársasága megalapításához. A levélben leírta, hogy már eléggé előre is haladt az Oceania Express névre keresztelt légitársaság beindításának előkészületeivel, például már dolgozik azon, hogy "milyen típusú gépekre lesz szükségem, meg a járatok számain és a cateringen". De itt elakadt, nem jutott eszébe, hogy mi másra lehet még szüksége. "Mivel most iskolai szünet van, több időm lett a munkára. De nincs mit csinálnom (nem jut eszembe semmi). Van ötlete, hogy mit tehetnék?" - érdeklődött Alan Joyce-tól.

A Qantas igazgatója komolyan vette a tréfát, hivatalos levélben válaszolt riválisának. "Hallottam pletykákat egy új belépőről a piacra, így külön is köszönöm, hogy időt szakított rá, és írt nekem" - kezdte nagyon hivatalosan a válaszlevelét, rögtön hozzátéve, hogy "általában nem szoktam üzleti tanácsokat adni a vetélytársaimnak".

"Ez esetben mégis kivételt teszek, mert egykor én is olyan kisfiú voltam, aki nagyon is érdeklődött a repülés és a repülés nyújtotta lehetőségek iránt" - írta.

Aztán tényleg komolyra fordította a szót, amennyiben azt javasolta, hogy egy légitársaság alapításakor először is a biztonságot kell a középpontba helyezni. Másodsorban pedig a lehető legkényelmesebb és legelérhetőbb szolgáltatást kell nyújtani. Majd felhívta a figyelmét az ausztrál légitársaságok legnagyobb gondjára: Ausztrália rohadt messzi van mindentől, ezért a világ más légitársaságaival szemben nekik külön figyelmet kell fordítaniuk arra is, hogy utasaik kényelmesen aludhassanak az akár 21 órás útjaikon.

Hogy mindezt részletekbe menőn is megbeszélhessék, Joyce meghívta magához vezérigazgató kollégáját. "Ezen a találkozón összevethetjük jegyzeteinket arról, hogy milyen is egy légitársaságot irányítani. Egyben felajánlanám, hogy keresse fel Műveleti Központunkat (ahol a Qantas összes járatát nyomon követheti, tekintet nélkül arra, hogy merre járnak a világban" - írta, majd jelezte, hogy hamarosan újra keresni fogja Jacquot-t, hogy egyeztessék a vezérigazgatói csúcstalálkozó részleteit. Jacquot édesanyja szerint ez azóta már meg is történt, leegyeztették a találkozó részleteit. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.