Hivatalos levélben válaszolt a Qantas vezérigazgatója egy szakmai segítséget kérő tízévesnek

"Tíz percig csak körbe-körbe rohangáltam a házban, nem tudtam elhinni" - nyilatkozta a sydney-i 2GB rádiónak Alex Jacquot, miután levelet kapott a Qantas vezérigazgatójától. Jacquot reakcióját mindenképpen kontextusba helyezi, ha tudjuk, hogy egy tízéves fiúról beszélünk.

Jacquot a minap lett világhírű azzal, hogy kézzel írt levélben kért tanácsot a Qantas vezérigazgatójától saját légitársasága megalapításához. A levélben leírta, hogy már eléggé előre is haladt az Oceania Express névre keresztelt légitársaság beindításának előkészületeivel, például már dolgozik azon, hogy "milyen típusú gépekre lesz szükségem, meg a járatok számain és a cateringen". De itt elakadt, nem jutott eszébe, hogy mi másra lehet még szüksége. "Mivel most iskolai szünet van, több időm lett a munkára. De nincs mit csinálnom (nem jut eszembe semmi). Van ötlete, hogy mit tehetnék?" - érdeklődött Alan Joyce-tól.

A Qantas igazgatója komolyan vette a tréfát, hivatalos levélben válaszolt riválisának. "Hallottam pletykákat egy új belépőről a piacra, így külön is köszönöm, hogy időt szakított rá, és írt nekem" - kezdte nagyon hivatalosan a válaszlevelét, rögtön hozzátéve, hogy "általában nem szoktam üzleti tanácsokat adni a vetélytársaimnak".

"Ez esetben mégis kivételt teszek, mert egykor én is olyan kisfiú voltam, aki nagyon is érdeklődött a repülés és a repülés nyújtotta lehetőségek iránt" - írta.

Aztán tényleg komolyra fordította a szót, amennyiben azt javasolta, hogy egy légitársaság alapításakor először is a biztonságot kell a középpontba helyezni. Másodsorban pedig a lehető legkényelmesebb és legelérhetőbb szolgáltatást kell nyújtani. Majd felhívta a figyelmét az ausztrál légitársaságok legnagyobb gondjára: Ausztrália rohadt messzi van mindentől, ezért a világ más légitársaságaival szemben nekik külön figyelmet kell fordítaniuk arra is, hogy utasaik kényelmesen aludhassanak az akár 21 órás útjaikon.

Hogy mindezt részletekbe menőn is megbeszélhessék, Joyce meghívta magához vezérigazgató kollégáját. "Ezen a találkozón összevethetjük jegyzeteinket arról, hogy milyen is egy légitársaságot irányítani. Egyben felajánlanám, hogy keresse fel Műveleti Központunkat (ahol a Qantas összes járatát nyomon követheti, tekintet nélkül arra, hogy merre járnak a világban" - írta, majd jelezte, hogy hamarosan újra keresni fogja Jacquot-t, hogy egyeztessék a vezérigazgatói csúcstalálkozó részleteit. Jacquot édesanyja szerint ez azóta már meg is történt, leegyeztették a találkozó részleteit. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.