Hivatalos levélben válaszolt a Qantas vezérigazgatója egy szakmai segítséget kérő tízévesnek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Tíz percig csak körbe-körbe rohangáltam a házban, nem tudtam elhinni" - nyilatkozta a sydney-i 2GB rádiónak Alex Jacquot, miután levelet kapott a Qantas vezérigazgatójától. Jacquot reakcióját mindenképpen kontextusba helyezi, ha tudjuk, hogy egy tízéves fiúról beszélünk.

Jacquot a minap lett világhírű azzal, hogy kézzel írt levélben kért tanácsot a Qantas vezérigazgatójától saját légitársasága megalapításához. A levélben leírta, hogy már eléggé előre is haladt az Oceania Express névre keresztelt légitársaság beindításának előkészületeivel, például már dolgozik azon, hogy "milyen típusú gépekre lesz szükségem, meg a járatok számain és a cateringen". De itt elakadt, nem jutott eszébe, hogy mi másra lehet még szüksége. "Mivel most iskolai szünet van, több időm lett a munkára. De nincs mit csinálnom (nem jut eszembe semmi). Van ötlete, hogy mit tehetnék?" - érdeklődött Alan Joyce-tól.

A Qantas igazgatója komolyan vette a tréfát, hivatalos levélben válaszolt riválisának. "Hallottam pletykákat egy új belépőről a piacra, így külön is köszönöm, hogy időt szakított rá, és írt nekem" - kezdte nagyon hivatalosan a válaszlevelét, rögtön hozzátéve, hogy "általában nem szoktam üzleti tanácsokat adni a vetélytársaimnak".

"Ez esetben mégis kivételt teszek, mert egykor én is olyan kisfiú voltam, aki nagyon is érdeklődött a repülés és a repülés nyújtotta lehetőségek iránt" - írta.

Aztán tényleg komolyra fordította a szót, amennyiben azt javasolta, hogy egy légitársaság alapításakor először is a biztonságot kell a középpontba helyezni. Másodsorban pedig a lehető legkényelmesebb és legelérhetőbb szolgáltatást kell nyújtani. Majd felhívta a figyelmét az ausztrál légitársaságok legnagyobb gondjára: Ausztrália rohadt messzi van mindentől, ezért a világ más légitársaságaival szemben nekik külön figyelmet kell fordítaniuk arra is, hogy utasaik kényelmesen aludhassanak az akár 21 órás útjaikon.

Hogy mindezt részletekbe menőn is megbeszélhessék, Joyce meghívta magához vezérigazgató kollégáját. "Ezen a találkozón összevethetjük jegyzeteinket arról, hogy milyen is egy légitársaságot irányítani. Egyben felajánlanám, hogy keresse fel Műveleti Központunkat (ahol a Qantas összes járatát nyomon követheti, tekintet nélkül arra, hogy merre járnak a világban" - írta, majd jelezte, hogy hamarosan újra keresni fogja Jacquot-t, hogy egyeztessék a vezérigazgatói csúcstalálkozó részleteit. Jacquot édesanyja szerint ez azóta már meg is történt, leegyeztették a találkozó részleteit. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.