Varga Mihály újra előrántotta a kalapból a kormány egyik csodafegyverét, az adómentes pálinkafőzést

Magyarországon a visszafogottabb becslések szerint is kétmillió alkoholista él. És ugyan az alkoholra kivetett jövedéki adóból 2014-es adatok szerint évente 150 milliárd forint bevétele van az államnak, ugyancsak 2014-es adatok szerint az alkohol évente 700 milliárd forint kárt okoz az országnak - vagyis mindent egybevetve is veszteséget hoz a magyar államnak a hazai alkoholfogyasztás.

Ennek ellenére a Fidesz programjának immár 9 éve sarkalatos pontja az otthoni alkoholpancsolás támogatása. Az otthoni pálinkafőzést 2010-ben legalizálták, Varga Mihály március 12-i tájékoztatásából pedig megtudhattuk, hogy a kormány továbbra is harcol azért, hogy az otthoni pálinkafőzés adómentes maradhasson.

A téma az EU pénzügyminisztereinek tanácskozásán került elő. Varga tájékoztatása szerint a kérdésben nagy a megosztottság, több tagállam határozottan ellenzi az otthon pancsolt alkohol adómentességét, mások bizonyos korlátozások mellett, választható lehetőségként elfogadhatónak tartják, megint mások, köztük Magyarország határozottan igényli ezt a fajta mentességet.

A tanácskozáson amúgy nem kizárólag az adómentes alkoholizmusról volt szó, tárgyaltak olyan, Európa és a világ szempontjából csöppet komolyabb témákról is, mint például a digitális nagyvállalatok megadóztatása. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.