Biztonsági őrök vertek meg egy német topmenedzsert a bulinegyedben

bűnügy
2019 március 13., 05:20
comments 805

Sürgős műtétre szorul egy német autógyár vezető menedzsere, akit péntek este a budapesti bulinegyedben vertek meg egy szórakozóhely biztonsági őrei. A Blikknek a meg nem nevezett német topmenedzser magyar ügyvédje, Varga Zoltán mesélte el a történteket.

Eszerint az 57 éves vállalatvezető két, Magyarországon élő fiához jött Budapestre. Vacsorázni mentek a belvárosba. Az este első fele jól sikerült, beültek egy divatos helyre, ahol ettek és beszélgettek. "A vacsora végeztével fizettek, majd eljöttek az étteremből. Később mégis úgy gondolták, annyira tetszett nekik a hely, hogy visszamennek. De be már nem jutottak" - mesélte Varga a Blikknek.

A biztonsági őrök már az ajtóban rátámadtak a két gyerekre. Lefújták őket gázsprével, majd ütni kezdték a nagyobbik fiút, akinek a kisebbik, 17 éves a segítségére sietett, erre őt is megrugdosták.

A vállalatvezető mobillal próbálta felvenni, hogy mi történik. Erre őt is megtámadták, nagyon megverték. "Legjobban a feje sérült meg, az arccsontja és a járomcsontja is eltört" - mondta Varga a Blikknek.

A német topmenedzser kórházi kezelésre szorult, de saját felelősségére Németországba utazott, ahol orvosai megállapították, hogy sürgős műtétre szorul.

A Blikk értesülései szerint az esetet rögzítették a térfigyelő kamerák, a rendőrök pedig négy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. Varga szerint a támadás "különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésnek" minősülhet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.