A Boeing megbízik a gépében, de azért ideiglenesen felfüggesztené a típus használatát világszerte

külföld
2019 március 13., 20:42
comments 67

Proaktív intézkedésként a típus átvizsgálásáig, a maximális biztonság érdekében világszerte felfüggesztené ideiglenesen a 737 Max 8 és 9-es típusú gépeik használatát, közölte a Boeing szerda este. A cég azután lépte ezt meg, hogy Kanada és az Egyesült Államok is a földre parancsolta az utasszállítókat, azaz a két ország hatóságai sem zárják ki, hogy az indonéz és az etióp gépek katasztrófáját típushiba okozta.

Egyes vélemények szerint az új típus robotpilótája szoftvere téved, és akkor is elkezdi megakadályozni az átbukást, mikor a jelenség nem áll fent. Az automatika gyors süllyedésére a pilóták nem tudnak érdemben reagálni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.